Fortuna strikt 'ervaren' Spanjaard als nieuwe hoofdcoach

9 september 2022, 21:22   Bijgewerkt: 29 december 2022, 11:57

Fortuna Sittard heeft in Julio Velázquez een nieuwe hoofdcoach gevonden. De veertigjarige Spanjaard neemt vanaf volgende week het stokje over van de onlangs ontslagen Sjors Ultee. Komend weekend zal Velázquez het duel met NEC nog vanaf de tribunes bekijken.

Velázquez is pas veertig jaar, maar heeft al een enorm cv. Sinds hij in 1997 begon als jeugdcoach bij San Nicolás, had Velázquez liefst twintig teams onder zijn hoede. De Spanjaard werkte vooral in de anonimiteit, maar stond korte tijd op eigen benen bij clubs als Villarreal, Udinese, Vitória Setúbal en Deportivo Alavés. Daar vertrok Velázquéz dit jaar.

"Ik heb in de afgelopen periode de selectie aandachtig geanalyseerd", vertelt de Spaanse coach op de clubsite. "Er staat een groep met enorm veel potentie, de stand op de ranglijst geeft mijns inziens een vertekend beeld. Natuurlijk neemt de positie druk met zich mee, maar daarvoor moet je niet weglopen. We moeten met z'n allen aan het gezamenlijke doel werken om deze club hogerop te brengen."

Fortuna bezet momenteel de laatste plaats in de Eredivisie. De Limburgers verloren tot dusverre alle wedstrijden en zijn daardoor nog puntloos.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Chiel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ze kunnen daar in Sittard beter eens eerlijk tegen elkaar zijn en dan de club opheffen. Een directie zonder visie, een vreemdelingen legioen op het veld en een trainer die het nergens langer dan 1 jaar heeft volgehouden

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen