Go Ahead dompelt Volendam in diepe rouw en boekt eerste zege

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

9 september 2022 – Go Ahead Eagles heeft de eerste overwinning van het nieuwe seizoen geboekt. De Deventenaren stevenden lange tijd af op een gelijkspel tegen FC Volendam, maar knokten zich in de slotfase naar een 2-3 overwinning. Bas Kuipers tekende in het laatste kwartier voor twee goals.

Go Ahead dompelt Volendam in diepe rouw en boekt eerste zege

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Het duel ging moeizaam van start, in de beginfase van de wedstrijd gebeurde er weinig. Na een kleine tien minuten werd FC Volendam twee keer gevaarlijk via het hoofd van Gaetano Oristanio en een schietkans voor Robert Mühren. Kort daarna moest Enric Llansana, hoogstwaarschijnlijk met oogletsel, het veld verlaten. 

FC Volendam bleef de bovenliggende partij met opnieuw een goede poging die knap werd gepareerd door de keeper. Ondanks het aandringen van de thuisploeg, was het Go Ahead Eagles dat tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong kwam na een doelpunt van Bobby Adekanye. De gelijkmaker volgde kort daarna, toen Carel Eiting de bal in de kruising schoot. De goal van de middenvelder had ook een speciaal tintje: het was namelijk de 1000ste treffer van FC Volendam in de Eredivisie ooit. 

Na rust was het spel wat rommelig van beide kanten. De enige kans kwam al snel van de voet van Mühren, die graag zijn eerste van het seizoen wilde bijschrijven. De aanvaller, die de afgelopen jaren een ware goaltjesdief was in de Keuken Kampioen Divisie, scoorde dit seizoen nog niet. Hij en zijn collega's waren nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong door veel druk te zetten. Het was echter niet de thuisploeg, maar de ploeg van trainer René Hake die het doelpunt maakte.

Aanvoerder Bas Kuijpers wist uit een corner de bal van dichtbij binnen te schieten. Een paar minuten later wist de linksback opnieuw een doelpunt te maken uit een hoekschop. Daarmee leek de verdediger de eindstand op het scorebord te hebben gezet, maar het was Mühren die de aansluitingstreffer maakte. Zijn eerste treffer dit seizoen, kwam echter te laat en zo won Go Ahead Eagles met 2-3.

Opstellingen en beoordelingen*
Opstelling FC Volendam: Stankovic 5, Plat 6, Mbuyamba 5,5, Mirani 5,5, Murkin 5,5, Benamar 5 ('60 W. Ould-Chikh 5) , Eiting 6,5, Oristanio 6,5 ('74 El Kadiri -), Van Mieghem 5 ('70 Veerman 6), B. Ould-Chikh 6,5, Mühren 5

Opstelling Go Ahead Eagles: De Lange 6, Deijl 5,5, Kuipers 7,5, Idzes 5,5, Linthorst 5,5, Lidberg 5, Rommens 5, Adekanye 6 ('70 Willumson 6), Llansana ('14 Sow 5), Edvardsen 6, Bakker  6 ('45 Amofa 6)

* Spelers moeten ten minste 20 minuten in actie komen voor een beoordeling

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd