Ajax-opponent Napoli komt met de schrik vrij in aanloop naar Rangers

10 september 2022, 16:59

Napoli is er op het nippertje in geslaagd de midweekse galavoorstelling tegen Liverpool een goed vervolg te geven in de Serie A. De opponent van Ajax in de Champions League stevende op eigen veld tegen Spezia heel lang af op een gelijkspel, maar sloeg in de slotminuten toch nog toe: 1-0.

Napoli verbaasde vriend en vijand door afgelopen woensdag op overtuigende wijze af te rekenen met Liverpool. De nummer twee van Engeland en verliezend Champions League-finalist in het afgelopen seizoen kreeg alle hoeken van het veld te zien. Na 45 minuten stond het al 3-0 voor Napoli. De score had in de tweede helft nog hoger kunnen uitvallen, al was de 4-1 eindstand natuurlijk al pijnlijk genoeg voor Liverpool.

In de Serie A presteert Napoli echter heel wisselvallig. De ploeg van Luciano Spalletti won weliswaar van Hellas Verona, Monza en SS Lazio, maar speelde ook al gelijk tegen Lecce. Zaterdagmiddag leek Napoli, op 4 oktober te gast in de Johan Cruijff ArenA, lang genoegen te moeten nemen met een volgend gelijkspel. Khvicha Kvaratskhelia leek met een heerlijke dribbel in de openingsfase het startsein te geven voor een mooie middag voor de thuisploeg, maar zijn schot bereikte het doel van Spezia niet.

En die actie was lang veelzeggend voor de middag van Napoli. Het was telkens nét niet. Maar op het moment dat Spezia serieus mocht hopen op een goed resultaat, sloeg de thuisploeg alsnog toe. Giacomo Raspadori bezorgde Napoli in de laatste minuut van de reguliere speeltijd een 1-0 overwinning. Daarmee beleefden de Napolitanen uiteindelijk toch nog een prettige generale voor de ontmoeting met Rangers FC van komende dinsdag. Ze gaan nu alleen aan kop in de Serie A. Atalanta Bergamo kan de koppositie zondag heroveren, maar dan moeten Teun Koopmeiners, Marten de Roon en Hans Hateboer wel winnen van Cremonese. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen