Europese krakers van Ajax en PSV in Engeland gaan 'gewoon' door

10 september 2022, 21:57

De supporters van Ajax en PSV die een ticket hebben geboekt voor de uitwedstrijden van hun clubs tegen respectievelijk Liverpool en Arsenal leven niet langer in onzekerheid. Beide duels gaan, ondanks het overlijden van koningin Elizabeth, 'gewoon' door.

Dat meldt Priscilla Janssens, Nederlands venuemanager bij de UEFA, althans. Door het overlijden van koningin Elizabeth, afgelopen donderdag op 96-jarige leeftijd, kwam er een vraagteken te staan achter het doorgaan van de Europese wedstrijden van Ajax en PSV. Maar de Nederlandse topclubs zullen dus gewoon in actie komen. Ajax gaat dinsdagavond op bezoek bij Liverpool, terwijl PSV twee dagen later in Londen aantreedt tegen Arsenal.

PSV heeft dat nieuws bevestigd via de eigen kanalen. De Eindhovenaren meldden tevens dat er met supporters wordt gespeeld. PSV kan de steun van de eigen aanhang goed gebruiken tegen Arsenal. Niet alleen omdat de Londenaren uitstekend zijn begonnen aan het seizoen. Ook omdat PSV in de eerste Europa League-wedstrijd tegen FK Bodø/Glimt meteen punten liet liggen. De ploeg van Ruud van Nistelrooij kwam tegen de Noren niet verder dan een 1-1 gelijkspel. 

Het bezoek aan Arsenal móet dus gewonnen worden door PSV. De Eindhovenaren komen zondagmiddag nog in actie tegen RKC Waalwijk. Voor Arsenal staat er dit weekend daarentegen geen wedstrijd op het programma. De Engelse clubs besloten vrijdag onderling dat er dit weekend niet gevoetbald zou worden. Dat betekent dat niet alleen Arsenal, maar ook Liverpool meer rust heeft in de aanloop naar de tweede Europese speelronde. De ploeg van Jürgen Klopp leed afgelopen woensdag nog een pijnlijke 4-1 nederlaag tegen Napoli. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gelukkig dat het doorgaat. Het overlijden van Elizabeth is triest maar het wordt allemaal zo opgeblazen. Alsof de wereld nu is vergaan. Ze was ook al 96.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een heerlijk weekje voetbal komt er aan. Ik support alle Nederlandse ploegen in Europa los van mijn persoonlijke voorkeur. Let's go Dutchies!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen