Abwehrchef De Ligt doet ondanks schlemielenrol denken aan Lahm

11 september 2022, 11:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Matthijs de Ligt speelde zaterdag een goede wedstrijd voor Bayern München, maar werd toch de absolute schlemiel. De Nederlander veroorzaakte de strafschop waaruit VfB Stuttgart de gelijkmaker kon maken in blessuretijd (2-2). De Duitse media waren deels onder de indruk, net als zijn trainer. 

Bij Abendzeitung kreeg De Ligt vier van de vijf mogelijke sterren. 'Abwehrchef', is de term die het medium geeft aan de functie van de Nederlandse verdediger. 'Hij is soeverein bij hoge ballen en wint bijna alle kopduels. Hij communiceert veel en dirigeert andere spelers.' Al werd als groot nadeel de penalty genoemd die de Nederlander veroorzaakt.

Volgens de Süddeutsche Zeitung doet De Ligt denken aan de kwaliteit die Philipp Lahm ook in het elftal bracht. Bij GOAL kreeg hij vier van de mogelijke vijf cijfers, FOCUS.de en die Welt kwam tot dezelfde beoordeling: vier van de mogelijke vijf sterren. 

Nagelsmann: penalty terecht

Tijdens de persconferentie na het gelijkspel ging trainer Nagelsmann in op de remise. "Het was een juiste beslissing", was de oefenmeester eerlijk. "Matthijs de Ligt speelt een goede wedstrijd. Het is uiteraard jammer dat hij een penalty weggeeft, maar dat is gebeurd. We moeten verder."

De hoofdrolspeler zelf baalde uiteraard ook van het moment én ongelukkige gelijkspel. "Het was een zware wedstrijd, ik ben niet blij. Als je gelijkspeelt, dan is dat niet goed. We hebben de kansen die we hebben gehad, niet goed benut. Stuttgart verdedigde goed en compact." Ook Thomas Müller was ziedend na het duel en liet zich in de catacomben gaan. "We moeten begrijpen dat als we wedstrijden willen winnen, we tot het laatste moment moeten doorgaan", aldus Müller.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen