Absolute wereldgoal houdt unieke status Real Madrid

11 september 2022, 15:58

Real Madrid heeft de foutloze status in La Liga zondagmiddag met moeite in stand gehouden. In eigen huis kwam de ploeg van Carlo Ancelotti op achterstand, maar door een absolute wereldgoal van Federico Valverde werd het gelijk en zorgde Vinicius Júnior een kwartier voor tijd dat de koppositie weer overgenomen wordt van FC Barcelona (4-1).

Daarmee is Real Madrid de enige topclub van de vijf grote Europese competities die nog ongeslagen is in de nationale competitie. Ploegen als Paris Saint-Germain, Bayern München, Manchester City en AC Milan verspeelden stuk voor stuk al punten, maar de regerend Champions League-winnaar versloeg in eigen land Real Betis Sevilla, Espanyol, Celta deVigo, UD Almeria en dus Real Mallorca.

Daarvoor mag Ancelotti ook Valverde wel bedanken, want de middenvelder dribbelde bij een 0-1 achterstand (kopbal Vedat Muriqi) alles en iedereen voorbij en schoot vervolgens met zijn linkervoet snoeihard binnen in de kruising (1-1). Daardoor ging De Koninklijke alsnog met een goed gevoel en zonder achterstand de rust in. 

Een kwartier voor tijd maakte Vinicius voor het vijfde duel op rij een goal, al was de fraaie vooractie en dito assist van Rodrygo ditmaal fraaier dan de koele afronding (2-1). De Braziliaan mocht vlak voor tijd zelf het derde doelpunt van de avond voor zijn rekening nemen, waardoor hij ook de beloning kreeg voor zijn goede wedstrijd en Antonio Rüdiger de score in blessuretijd nog royaler zag maken.

Overigens is Real Madrid überhaupt dit seizoen nog ongeslagen in alle competities: de Europese Super Cup werd gepakt ten koste van Eintracht Frankfurt en in de groepsfase van de Champions League won het van Celtic. Buiten de grote competities is Benfica een van de weinige clubs die dat Real Madrid kan nazeggen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen