Bayern is Lewandowski dankbaar na wéér zege op FC Barcelona

13 september 2022, 22:54   Bijgewerkt: 13 september 2022, 23:43

FC Barcelona versterkte zich in de zomer met de ene topspeler na de andere, maar nog altijd is het niet opgewassen tegen Bayern München. Zo pijnlijk als enkele nederlagen in het recente verleden (4-0, 8-2, 0-3) was het dinsdagavond zeker niet voor de Catalaanse grootmacht, dat in de eerste helft zelfs de betere ploeg was. Ditmaal was Der Rekordmeister Robert Lewandwoski opnieuw dankbaar, maar dan omdat hij zijn kansen miste. 

Alle ogen waren dinsdagavond natuurlijk gericht op Lewandowski, die voor de wedstrijd nog vriendelijk knuffelde met ploeggenoten in de catacomben – met uitzondering van Thomas Müller die de Pool leek te negeren. Maar de topschutter van FC Barcelona was in het eerste bedrijf ook binnen de lijnen veel te vriendelijk voor zijn voormalige teammaten, want hij liet twee enorme mogelijkheden onbenut. Sowieso had de Catalaanse grootmacht, bij wie net als bij Bayern München alle Nederlanders op de bank begonnen, het overwicht op het veld en de beste kansen.

Maar naast Lewandowski hadden ook Pedri en Raphinha het vizier niet op scherp staan en daarvoor kreeg FC Barcelona meteen na de pauze de rekening gepresenteerd, nadat de Braziliaanse buitenspeler eerst nog een kans omzeep geholpen had. Uit een corner kopte Lucas Hernandez helemaal vrij de bal achter de ongelukkig uitkomende Marc-André Ter Stegen.

Lees ook: Danny Makkelie onder vuur bij FC Barcelona na omstreden besluit

En omdat niet veel later Leroy Sané profiteerde van verdedigende slordigheden was het duel tien minuten na de pauze gespeeld - de goede indruk die Xavi's formatie de eerste helft maakte ten spijt. Daarmee hield FC Barcelona de opponent wel onder het gemiddelde aantal goals van de zeven duels ervoor (24 tegentreffers in die wedstrijden), maar gooit het nog niet de hoge ogen die het met alle aankopen dit seizoen zo graag wilde doen. 

Daarvoor zal men in Catalonië ook wijzen naar Makkelie, die in het eerste bedrijf geen strafschop gaf aan de bezoekers, waar die het wel wilden hebben. De arbiter was de enige Nederlander met een hoofdrol in München, want invaller Frenkie de Jong kon het verschil niet maken en vanaf de aftrap speelde er geen enkele landgenoot. Oud-Ajacied Noussair Mazraoui viel wel al vroeg in de wedstrijd in en hield de rijen gesloten, al mag Bayern daarvoor ook Lewandowski dankbaar zijn. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen