Coëfficiëntenstrijd: dubbele gevoelens na zure avond voor Ajax

14 september 2022, 07:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft dinsdagavond helaas geen punten kunnen pakken voor de coëfficiëntenlijst. De Amsterdammers gingen op bezoek bij Liverpool met 1-2 onderuit en bleven dus met lege handen achter. Daarnaast werd er ook gevoetbald door concurrenten uit Frankrijk en Portugal.

Nederland is momenteel de nummer zes van de ranglijst en zag nummer zeven Portugal wel punten sprokkelen. Sporting CP won in Lissabon namelijk verrassend met 2-0 van Tottenham Hotspur en die driepunter was goed voor 0.333 punten. Er was echter ook goed nieuws uit Portugal, waar FC Porto op eigen veld met liefst 0-4 werd verslagen door Club Brugge. Benfica speelt woensdag nog tegen Juventus, terwijl SC Braga het donderdag in de Europa League opneemt tegen Union Berlin.

De nummer vijf van de ranglijst, Frankrijk, bleef net als Nederland met lege handen. Dat kwam omdat Olympique Mareille voor eigen publiek zijn meerdere moest erkennen in Eintracht Frankfurt, dat met 0-1 wist te winnen. Er zijn echter nog voldoende punten te pakken. Paris Saint-Germain speelt woensdag tegen Maccabi Haifa. Donderdag treft Stade Rennes het Turkse Fenerbahce, speelt FC Nantes tegen Qarabag, wacht voor OGC Nice een duel met Partizan Belgrado en ontmoet AS Monaco Ferencvárosi TC.

Nederland

Het lijkt er dus op dat de Nederlandse ploegen er donderdagavond ook goed aan zullen doen om punten te verzamelen. Feyenoord en AZ trappen allebei om 18.45 uur af in eigen stadion. De Rotterdammers spelen in De Kuip tegen Sturm Graz, terwijl de Alkmaarders het nietige FC Vaduz ontvangen. PSV komt door de uitvaart van Queen Elizabeth niet in actie. Die wedstrijd kon door de drukte in Londen geen doorgang vinden en wordt op een nader te bepalen moment ingehaald.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen