Makkelie gefileerd in Catalonië: 'Duidelijke strafschop voor Barça'

14 september 2022, 12:00

Danny Makkelie heeft dinsdagavond geen goede beurt gemaakt bij FC Barcelona. De scheidsrechter uit Nederland weigerde de Catalanen een strafschop te geven en dat levert hem de nodige kritiek op. In de Catalaanse media wordt de arbiter met de grond gelijk gemaakt.

'Dit was een duidelijke strafschop voor FC Barcelona', is te lezen in Diario Sport. 'De VAR heeft deze situatie niet eens bekeken. Makkelie liet het spel tot het einde doorgaan en maakte alleen een gebaar met zijn armen. Ousmane Dembélé werd ten val gebracht door Alphonso Davies, die daarbij zeker geen contact met de bal maakte. De overtreding werd door Makkelie gewoon ontkend.'

In de rust liet Barcelona via trainer Xavi en Sergi Roberto weten het niet eens te zijn met Makkelie. 'Maar de protesten van Barça waren aan dovemansoren gericht', schrijft Mundo Deportivo. 'Uit de VAR-kamer kwam vervolgens ook geen enkel geluid. Pol van Boekel heeft de scheidsrechter niet geattendeerd op deze duidelijke fout. Dembélé kon ongehinderd richting het doel van Bayern.'

Lees ook: Xavi baalt van 'onverdiende' nederlaag bij Bayern: "Een harde les"

Bayern won uiteindelijk door doelpunten van Lucas Hernández en Leroy Sané met 2-0. De maker van de eerste treffer erkende na de wedstrijd dat de bal zeker op de stip had gekund. "Over welk moment heb je het nu", knipoogde Hernández in gesprek met Cadena SER. "Dat had zeker een strafschop kunnen zijn, al was het een lichte overtreding. Maar de uitslag staat en wij hebben geen doelpunt tegen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zou niet in de schoenen van die scheidsrechter willen staan. Ik neig het meest naar 'geen penalty'. Dembéle zoekt te opzichtig het been van zijn tegenstander en maakt daarmee een onnatuurlijke beweging weg van de bal.

Mark
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Spaans gejank.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen