Potter krijgt Chelsea-vuurdoop in CL: "Ken ik alleen als supporter"

14 september 2022, 14:00

Graham Potter zit woensdagavond voor de eerste keer op de bank als manager van Chelsea. De oefenmeester debuteert met een thuiswedstrijd tegen RB Salzburg in de groepsfase van de Champions League. Dat is voor de trainer wel even wennen na zijn komst van Brighton & Hove Albion FC.

"Waar we ook zouden beginnen, het zou altijd erg lastig geweest zijn", vertelde Potter dinsdagmiddag tijdens de persconferentie. "De lat bij deze club ligt altijd hoog en we willen graag veel bereiken. Ik respecteer alle competities waar we aan meedoen. Maar wij zijn Chelsea en zullen moeten presteren. Ik ken de Champions League alleen nog maar als een supporter. Dit wordt een geweldige avond voor ons allemaal en ik kijk daar echt naar uit."

Potter werkte eerder ook bij Östersunds FK en Swansea City. De 47-jarige coach is pas een aantal dagen in dienst van Chelsea, al waren de afgelopen dagen hectisch. "Dat voelt als negen weken of misschien zelfs negen maanden. Het leuke aan het voetbal en het leven is dat je nooit weet wat er om de hoek op je staat te wachten. Dan kunnen dingen erg snel gebeuren. Je moet durven om uit je comfortzone te stappen."

Chelsea kende zwakke start

Thomas Tuchel werd een week geleden na een slecht begin van het voetbaljaar op straat gezet door The Blues. Chelsea heeft na zes wedstrijden in de Premier League tien punten verzameld en staat nu al vijf punten achter koploper Arsenal. Daarnaast werd de groepsfase van de Champions League geopend met een 1-0 nederlaag bij Dinamo Zagreb. Potter begint woensdagavond (21.00 uur) op Stamford Bridge tegen Salzburg.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen