De voorselectie van Oranje: welke debutanten halen de schifting?

16 september 2022, 12:04

Over zes dagen werkt het Nederlands elftal de voorlaatste interland af in de aanloop naar het WK in Qatar. De grote vraag is natuurlijk welke spelers van Louis van Gaal nog de kans krijgen om zich twee maanden voor de start van het eindtoernooi in de kijker te spelen. De bondscoach maakt vandaag zijn selectie bekend voor de Nations League-duels met Polen en België.

Van Gaal houdt wel van een verrassing. Begin deze maand was het opnieuw raak. De bondscoach verbaasde vriend en vijand door Andries Noppert op te nemen in de voorselectie voor de wedstrijden tegen Polen en België. Noppert maakte de afgelopen weken weliswaar indruk bij SC Heerenveen, maar een (voorlopige) oproep voor Oranje? Daar had ook de doelman zelf geen rekening mee gehouden. Of hij zich volgende week mag ook écht mag melden bij het Nederlands elftal, zal vanmiddag blijken.

Noppert is niet de enige die begin deze maand debuteerde in de voorselectie van Oranje. Ook Brian Brobbey, Kenneth Taylor, Pascal Struijk en Joey Veerman werden voor het eerst opgeroepen. Struijk liet onlangs nog weten een definitieve beslissing te hebben genomen over zijn interlandloopbaan. De linkspoot kon kiezen tussen Nederland en België, maar heeft een duidelijke voorkeur voor Oranje. Hoewel Roberto Martínez, de bondscoach van de Belgen, gecharmeerd was van Struijk, is het niet tot een samenwerking gekomen. Struijk is basisspeler bij Leeds United. De verdediger kwam vooralsnog in alle competitieduels van Leeds in actie.

Naast Noppert, Brobbey, Taylor, Struijk en Veerman zijn er nóg twee spelers die hun debuut kunnen maken in de definitieve selectie: Remko Pasveer en Jeremie Frimpong. Pasveer hield in de afgelopen vier competitieduels de 'nul' voor Ajax en maakte afgelopen dinsdag nog een uitstekende indruk in de uitwedstrijd tegen Liverpool. Ook Frimpong kan met een goed gevoel terugkijken op afgelopen week. De vleugelverdediger van Bayer Leverkusen verzorgde in het thuisduel met Atlético Madrid twee assists en had daarmee een heel belangrijk aandeel in de 2-0 overwinning.

De voorlopige selectie

Keepers: Justin Bijlow (Feyenoord), Jasper Cillessen (NEC), Mark Flekken (SC Freiburg), Andries Noppert (sc Heerenveen) en Remko Pasveer (Ajax).

Verdedigers: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Internazionale), Matthijs de Ligt (Bayern München), Tyrell Malacia (Manchester United), Bruno Martins Indi (AZ), Devyne Rensch (Ajax), Pascal Struijk (Leeds United), Jurriën Timber (Ajax), Stefan de Vrij (Internazionale) en Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen).

Middenvelders: Steven Berghuis (Ajax), Jordy Clasie (AZ), Ryan Gravenberch (Bayern München), Frenkie de Jong (FC Barcelona), Davy Klaassen (Ajax), Teun Koopmeiners (Atalanta), Marten de Roon (Atalanta), Kenneth Taylor (Ajax) en Joey Veerman (PSV).

Aanvallers: Steven Bergwijn (Ajax), Brian Brobbey (Ajax), Memphis Depay (FC Barcelona), Cody Gakpo (PSV), Vincent Janssen (Royal Antwerp FC) en Wout Weghorst (Besiktas).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen