Woerts over 'sleeping giant' Twente: "In potentie groter dan PSV"

17 september 2022, 15:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Chris Woerts ziet in FC Twente een sleeping giant die 'álles' heeft om na Ajax en PSV de derde club van Nederland te worden. De sportmarketeer denkt zelfs dat Twente in potentie groter is dan PSV.

In het vakblad Sport & Strategie betoogt Woerts dat Nederland zakelijk en financieel een onderontwikkeld voetballand is. "Zowel de transferwaarde van spelers als de Europese inkomsten en de binnenlandse mediarechten blijven achter bij die van andere landen. Daar zit voor externe investeerders een groot opwaarts potentieel", zegt hij.

Mocht zo'n externe investeerder hem vragen wie hij na Feyenoord nog meer zou aanraden, dan zou Woerts 'blind' Twente aanbevelen. "De club heeft álles – een hondstrouwe aanhang, een grote business community en een mooi stadion – om na Ajax en PSV de derde club van Nederland te worden. In potentie is FC Twente zelfs groter dan PSV."

PSV heeft volgens Woerts het geluk van de sterke industrie in Eindhoven en de miljardairs die zich aan de club hebben verbonden. "Ook FC Twente is baas in eigen huis en daarom heel aantrekkelijk voor investeerders. De club heeft een achterban tot in Duitsland. Bij Twente eten iedere wedstrijddag 2400 mensen een commercieel diner, bij Feyenoord 250. Dat is een heftig verschil."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen