Sparta straft defensief FC Groningen af met late penalty

17 september 2022, 18:33   Bijgewerkt: 22 december 2022, 22:09

Een zeer matige wedstrijd heeft voor Sparta Rotterdam geresulteerd in een late overwinning op FC Groningen: 2-1. Daarmee kregen de Rotterdammers loon naar werken, want Sparta was de enige ploeg geweest die zocht naar goals en een zege. Het moest daarvoor zelfs nog een achterstand ombuigen, en slaagde daarin via een penalty na een onbehouwen sliding van Mike te Wierik.

De doelpuntenteller stond tot nu toe nog op 6 doelpunten voor FC Groningen (gemiddeld precies 1 per wedstrijd) en 7 voor Sparta. Daarmee waren de fans van beide clubs nog niet bepaald vermaakt, zeker als je bedenkt dat Sparta in drie duels niet scoorde en Groningen bij de twee zeges dit seizoen maar één doelpunt nodig had. Zeker na de 0-0 van gisteravond tussen FC Utrecht en NEC, werd het tijd de voetbalkijkers op het Kasteel en thuis wel wat goals voorgeschoteld kregen.

Groningen-trainer Frank Wormuth had daar lak aan, want hij gooide zijn formatie om naar 5-2-3 en liet Sparta het spel maken. Dat wilde wel, maar was niet in staat om de Groningse defensie uit elkaar te spelen. En toen het wel lukte bij een vrije trap van Vito van Crooy, keurde de VAR de goal van Adil Auassar af vanwege millimeters buitenspel. Zo ontstond er een draak van een wedstrijd. De teams grossierden in balverlies en kregen geen uitgespeelde aanval op de mat. Typerend was dat Tomas Suslov een keer de bal teruglegde vanaf de achterlijn, maar er veel te weinig bezetting voor de goal was om daar wat mee te doen. 

Helaas voor de toeschouwers  bracht de tweede helft weinig verandering in het spelbeeld. Wel veranderde de stand: Ricardo Pepi kopte na een uur spelen op aangeven van Isak Määttä knap de 0-1 binnen. Dat was koren op de molen van het afwachtende FC Groningen, maar lang kon de Trots van het Noorden daar niet van genieten. Bij een corner kopte Mijnans raak: 1-1. Sparta kreeg nieuwe energie van de gelijkmaker en ging op zoek naar de volle buit. Die kreeg het bij het ingaan van de blessuretijd: Danny Makkelie legde de bal op de stip na een onbeholpen sliding van Te Wierik. Die raakte zijn tegenstander niet, maar ook de bal niet. Vito van Crooy benutte het buitenkansje en schonk Sparta daarmee de verdiende overwinning.

Opstellingen & beoordelingen*:

Sparta Rotterdam: Youri Schoonderwaldt 5, Shurandy Sambo 6, Bart Vriends 6, Adil Auassar 6, Michael Pinto 5, Sven Mijnans 6.5 (90. Arno Verschueren -), Jonathan de Guzman 5 (76. Jeremy van Mullem -), Joshua Kitolano 5.5, Vito van Crooy 6.5 (90+3. Mike Eerdhuyzen -), Tobias Lauritsen 5 (90. Mario Engels -), Koki Saito 5.5 (76. Younes Namli -).

FC Groningen: Michael Verrips 4.5, Youri van Gelderen 5, Mike te Wierik 4, Radinio Balker 5, Marin Sverko 5, Isak Määttä 6, Joey Pelupessy 5, Leroy Duarte 5, Tomas Suslov 5, Ricardo Pepi 6 (65. Florian Krüger 5), Paulos Abraham 5.

Man of the match: Vito van Crooy

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen