Ontlading in Sittard: Vita bezorgt Fortuna eindelijk eerste zege

17 september 2022, 22:55   Bijgewerkt: 22 december 2022, 22:11

Onder nieuwe coach Julio Velazquez heeft Fortuna Sittard in eigen huis met 1-0 gewonnen van Excelsior, waardoor de eerste overwinning van dit Eredivisie-seizoen binnen is. Ondanks een rode kaart voor Mats Seuntjens kenden de Limburgers een sterk slotoffensief, waarin invaller Rémy Vita de winnende treffer binnenschoot.

Nadat hij vorige week reeds aandachtig toeschouwer was bij het eerste resultaat voor Fortuna Sittard (1-1 tegen NEC), kende de Spaanse oefenmeester Julio Velazquez zijn vuurdoop tegen Excelsior. Tegen de verrassende Rotterdammers hield hij vast aan de 5-3-2 opstelling van de laatste wedstrijden, waarin er weer plek was voor Mats Seuntjens. Aan de andere zijde maakte Serano Seymor, die zijn ploeg vorige week met de winnende treffer tegen FC Emmen (2-1) naar de negende plaats kopte, zijn basisdebuut.

Zijn verdediging werd in de beginfase enkele malen in verlegenheid gebracht, maar had geluk dat het vizier bij Fortuna Sittard niet op scherp stond. Zowel Dimitrios Siovas als Inigo Cordoba verschenen in kansrijke positie voor het doel, maar beiden schoten de bal de tribune ring in. Meer kansen vielen er niet te noteren: het bovenliggende Fortuna speelde te traag om de Rotterdamse verdediging consistent achteruit te dringen. Toen Excelsior na een halfuur de touwtjes inmiddels in handen had genomen, kampten De Kralingers met hetzelfde euvel: te traag spel en matige afronding.

Driouech was met een machtige knal op de paal kort voor rust nog dichtbij, maar 0-0 was uiteindelijk een logische ruststand. Na de hervatting gingen beide ploegen enthousiast op zoek naar de openingstreffer, waarbij Excelsior opnieuw de (licht) dominante ploeg was. De beste poging was echter voor Fortuna-veteraan Burak Yilmaz, maar doelman Stijn van Gassel was na een uur zonder activiteit nog goed op zijn post. Even later zag de doelman de Turkse spits opnieuw voor zich opdoemen, maar een lage handelingssnelheid en een voet van Nathan Tjoe-A-On voorkwamen dat hij een hand uit moest steken.

Het slotoffensief van Fortuna kwam zo langzaam op gang, maar leek gestaakt te moeten worden toen Seuntjens wegens een oliedomme actie zijn tweede gele kaart pakte. De Limburgers bleven echter ongehinderd doorgaan, al kreeg Excelsior wel steeds meer ruimtes. Uiteindelijk schoot invaller Vita zijn ploeg kort voor tijd naar de overwinning. Het schot van Yilmaz kon nog worden gekeerd, maar daarna was voor de speler uit Madagaskar de weg vrij om de bal laag binnen te schuiven. In de slotminuten probeerde Excelsior nog een gelijkmaker uit het vuur te slepen, maar daar kwam het niet meer van.

Opstellingen en beoordelingen*:

Fortuna Sittard: Ivor Pandur 6; George Cox 5,5, Ivo Pinto 6, Dimitrios Siovas 5,5 (73. Roel Janssen -), Rodrigo Guth 6, Tijjani Noslin 6 (56. Úmaro Embaló 6); Arianit Ferati 6, Deroy Duarte 5,5 (56. Oguzhan Özyakup), Inigo Córdoba 5 (61. Rémy Vita 6,5); Mats Seuntjens 5, Burak Yilmaz 5.

Excelsior Rotterdam: Stijn van Gassel 6; Nathan Tjoe-A-On 6, Redouan El Yaakoubi 6, Serano Seymor 6, Siebe Horemans 5,5; Yassin Ayoub 6 (68. Joshua Eijgenraam 5), Adrian Fein 5 (56. Lazaros Lamprou 5); Couhaib Driouech 5,5 (81. Nathan Markelo -), Kenzo Goudmijn 6, Julian Baas 5,5; Mike van Duinen 5 (81. Reda Kharchouch -).

Man of the match: Rémy Vita.

*speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen