Juventus zakt na rode kaart Di María verder weg in moeras

18 september 2022, 17:03

Juventus heeft zijn winstloze reeks niet kunnen doorbreken. Op bezoek bij Monza werd zondagmiddag met 1-0 verloren. De club uit Turijn speelde door een rode kaart van Ángel Di María ruim een helft met een man minder. Door de nederlaag staat de positie van trainer Massimiliano Allegri verder onder druk.

Het wil dit seizoen nog niet vlotten bij Juventus. Zeker de laatste weken presteert de Oude Dame ver ondermaats. Eind augustus werd de laatste zege geboekt. Daarna werd gelijkgespeeld tegen Fiorentina (1-1) en Salernitana (2-2) en in de Champions League verloren van Paris Saint-Germain (2-1) en Benfica (1-2).

Juventus hoopte tegen Monza een einde te maken aan de negatieve reeks. Maar de middag liep anders dan voorzien. Kantelpunt in de wedstrijd was de rode kaart van Di María. Hij gaf Armando Izzo vlak voor rust een elleboogstoot en werd door scheidsrechter Fabio Maresca van het veld gestuurd.

Met tien man hield Juventus tot een kwartier voor tijd stand. Toen sloeg Monza toe via Christian Gytkjaer, die een voorzet van Patrick Ciurria achter Mattia Perin werkte. Het lukte Juventus niet om in ondertalsituatie de gelijkmaker te forceren. Zo blijft de Italiaanse topclub tegenvallend presteren en moet Allegri, ondanks dat hij in aanloop naar het duel met Monza de geruchten over een ontslag nog weglachte, toch echt vrezen voor zijn baan.

Overige uitslag

Cremonese - Lazio 0-4

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen