Negatieve hoofdrol Dest bij nederlaag AC Milan in topper

18 september 2022, 22:46

Napoli heeft zondagavond de Italiaanse kraker tegen AC Milan met 1-2 gewonnen. Gezien de kansenverhouding maakte de regerend kampioen van de Serie A de meeste aanspraak op de zege, maar de club uit Napels ging er dankzij doelpunten van Matteo Politano en Giovanni Simeone met de volle buit vandoor. Napoli gaat door de overwinning in Milaan weer aan kop in de Italiaanse competitie.

Napoli kende een goede aanloop naar de ontmoeting met Milan door midweeks in de Champions League met 0-3 te winnen van Rangers. Eerder werd in de Champions League al met 4-1 gewonnen van Liverpool. Ajax ontvangt Napoli na de interlandbreak in de Johan Cruijff ArenA. De Amsterdammers zijn gewaarschuwd, want de club uit Napels liet ook zondag tegen Milan zien te weten wat er gevraagd wordt in een topwedstrijd.

Niet dat Napoli nou zo sterk speelde in Milaan. Sterker nog: de thuisploeg had het betere van het spel en creëerde meer kansen, maar kwam tien minuten na rust toch op achterstand. De door FC Barcelona verhuurde Sergiño Dest maakte in het strafschopgebied een overtreding op Khvicha Kvaratskhelia en hoewel de scheidsrechter in eerste instantie de bal niet op de stip legde, deed hij dat na ingrijpen van de VAR alsnog. De penalty werd vervolgens binnengeschoten door Politano.

Het antwoord van Milan liet niet lang op zich wachten. Na een aanval via Charles De Ketelaere en Theo Hernández schoot Olivier Giroud halverwege de tweede helft de verdiende gelijkmaker binnen. Waar Milan daarna op jacht ging naar de 2-1, was het Napoli dat opnieuw de leiding nam. Een afgemeten voorzet van Mário Rui werd binnengekopt door Simeone. Milan raakte via Pierre Kalulu nog een keer de lat, maar de 2-2 bleef uit.