Nederland
0 – 0
Argentinië

'Goed' nieuws voor pechvogel Karsdorp na succesvolle operatie

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

19 september 2022 – Behoudens verrassingen zal Denzel Dumfries in Qatar de rechtervleugelverdediger zijn van het Nederlands elftal. De grote vraag is of Louis van Gaal nog een back-up meeneemt. Jeremie Frimpong haalde de definitieve selectie voor de Nations League-duels met Polen en België niet, terwijl Rick Karsdorp niet eens werd opgenomen in de voorlopige selectie. Karsdorp had Oranje en Van Gaal sowieso niet kunnen helpen, want hij scheurde vorige week zijn meniscus.

'Goed' nieuws voor pechvogel Karsdorp na succesvolle operatie

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De rechtervleugelverdediger van AS Roma wordt al tijden genegeerd door de KNVB. Het was dan ook geen verrassing dat Van Gaal hem niet had opgenomen in zijn voorlopige selectie voor de komende interlands. Zelfs als Karsdorp wél deel had uitgemaakt van de selectie, had hij zich vandaag niet kunnen melden in Zeist. Karsdorp scheurde vorige week in de Europa League-wedstrijd tegen HJK Helsinki immers de meniscus in zijn linkerknie.

De verwachting was dat de oud-speler van Feyenoord lange tijd buitenspel zou staan, maar de schade lijkt gelukkig voor AS Roma en Karsdorp zelf mee te vallen. De rechtsback ging maandag onder het mes. Zijn operatie is succesvol verlopen, meldt AS Roma. Karsdorp kan minstens zes weken niet in actie komen, waar in eerste instantie dus werd gevreesd voor een langere revalidatie. In 2017 scheurde Karsdorp al de voorste kruisband van zijn linkerknie.

Karsdorp won een paar maanden geleden met AS Roma ten koste van Feyenoord de finale van de Conference League. De Nederlander kwam dit seizoen vooralsnog vijf keer in actie. Zonder Karsdorp leed AS Roma zondagavond een pijnlijke 0-1 nederlaag tegen Atalanta. De verdediger blijft voorlopig in het Zwitserse St. Moritz om te herstellen van zijn operatie. 

  • USA - Nederland, actie Adv

    Scoort Nederland tegen Argentinië? Win €50 bij een inzet van €1 via Jacks.nl.

    Jacks pakt vrijdag wederom uit met een WK-actie. Ditmaal hoeft Nederland niet eens te winnen maar is één euro op 'Nederland scoort' voldoende om vrijdag misschien vijftig euro rijker te zijn.

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd