Hereniging tussen Sneijder en Yilmaz lonkt bij Fortuna Sittard

19 september 2022, 23:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Kijk niet vreemd op als Wesley Sneijder binnenkort een functie gaat bekleden bij Fortuna Sittard. De recordinternational van Oranje is immers in onderhandeling met de Limburgers over een rol achter de schermen.

Dat vertelde Sneijder maandagavond bij Veronica Offside. "Ik weet inmiddels dat het een project is. Daar kan ik nog niet veel over zeggen. Ik ben nog in gesprek. Ik weet wel dat het iets is voor de langere termijn, en iets groters dan alleen Sittard. Er komen meer clubs in aanmerking die zich aan één pakket verbinden, waaronder dus Fortuna Sittard. Het klinkt heel interessant", aldus de oud-speler van onder meer Ajax, Real Madrid, Inter en Galatasaray.

Dat Fortuna Sittard de club is die gesprekken voert met Sneijder, is natuurlijk niet heel toevallig. Door zijn verleden bij Galatasaray, waarvoor Sneijder in 175 wedstrijden 45 doelpunten maakte en 44 assists gaf, heeft hij veel contacten in de top van het Turkse voetbal. Fortuna Sittard baarde afgelopen zomer nog opzien door Burak Yilmaz naar de Eredivisie te halen. Yilmaz en Sneijder kennen elkaar van hun gezamenlijke periode bij Galatasaray.

Yilmaz tekende in Sittard een contract van meerdere seizoenen, maar het werd bij zijn presentatie al duidelijk dat hij bij het tekenen van dat contract al verder keek dan zijn voetballoopbaan. "Burak zal ook niet voor één of twee jaar in Limburg zijn, maar voor een langere periode. En dan niet alleen als speler, maar als een soort boegbeeld. Ook richting Turkije en wellicht andere landen", vertelde Sneijder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen