Vitesse zoekt nieuwe trainer: deze vier namen vallen in Arnhem

20 september 2022 – Vitesse lijkt op korte termijn afscheid te gaan nemen van Thomas Letsch. De 54-jarige trainer staat in de belangstelling van VfL Bochum en heeft zijn zinnen gezet op een overstap naar de hekkensluiter van de Bundesliga. Wie wordt zijn opvolger bij Vitesse? Het Algemeen Dagblad noemt vier namen die bij de club uit Arnhem op het lijstje staan.

Vitesse zoekt nieuwe trainer: deze vier namen vallen in Arnhem

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Het gaat om Edward Sturing, Joseph Oosting, Dick Schreuder en Phillip Cocu. Sturing is op dit moment als hoofd jeugdopleiding werkzaam voor Vitesse. De 59-jarige oefenmeester was in het verleden meerdere keren als tussenpaus actief in de GelreDome, maar ziet een tijdelijke functie ditmaal niet zitten. Hij wil wel aan de slag als hoofdtrainer, maar dan met een vaste aanstelling.

Oosting heeft eveneens een verleden in Arnhem en staat sinds de zomer van 2021 bij RKC Waalwijk op eigen benen. Voor zijn komst zal Vitesse met een transfersom over de brug moeten komen. Dat geldt ook voor Schreuder, die het seizoen met PEC Zwolle in de Keuken Kampioen Divisie uitstekend is begonnen. De trainer van de Zwollenaren was onlangs ook in beeld bij Fortuna Sittard, maar besloot zijn huidige werkgever trouw te blijven.

Cocu geldt eveneens als kandidaat om Letsch op te volgen bij Vitesse. De voormalig middenvelder zit sinds zijn vertrek bij Derby County eind 2020 zonder club. Zijn naam viel ook al toen Fortuna Sittard na het ontslag van Sjors Ultee op zoek was naar een nieuwe trainer. De club uit Limburg ging echter niet met hem, maar met Julio Velázquez in zee.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd