Houten Klaas Vanaken zoekt met Rode Duivels revanche op Oranje

20 september 2022, 17:48

Hans Vanaken(30) kijkt uit naar het treffen tussen België en Nederland van aankomende zondag. De aanvallende middenvelder van Club Brugge is de 1-4 oorwassing van afgelopen juni nog niet vergeten, en denkt dat de Rode Duivels in Amsterdam voor de overwinning kunnen gaan.

Dat zei Vanaken vanmiddag tijdens een persconferentie. "Nederland is een goede ploeg, maar wij kwamen die wedstrijd gewoon niet goed genoeg voor de dag. We hebben ons vervolgens goed herpakt en kunnen zeker nog voorbij Nederland", zo wordt hij door Sporza geciteerd.

Kritiek Van der Vaart

Na het laatste duel met Oranje kwam er wat kritiek op het spel van Vanaken, maar daar is hij niet mee bezig. Vanaken: "Ik doe altijd mijn best en heb me ondertussen al genoeg bewezen, hier bij de Duivels en bij Club." Ook Rafael van der Vaart deed na de zege van Oranje in Brussel een duit in het zakje. "Vanaken kan er helemaal niets van", zei de oud-middenvelder destijds, "hij is een houten Klaas." Vanaken ligt er niet wakker van: "Die kritiek van Van der Vaart leg ik gewoon naast me neer."

Vanaken speelde tot op heden 21 wedstrijden voor het Belgisch elftal. Hij was daarin vijf keer trefzeker. Bij Club Brugge is hij al jaren een vaste waarde, en miste hij in de competitie dit seizoen nog geen minuut. Zo stond hij afgelopen weekend ook op het veld toen Club met 3-0 onderuit ging tegen Standard Luik, terwijl het enkele dagen eerder nog indruk maakte toen zijn elftal in de Champions League uithaalde tegen FC Porto (0-4). "Het was geen decompressie na de zege in Porto. Standard heeft ons gewoon afgetroefd op enthousiasme", zegt Vanaken over die wedstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen