Houten Klaas Vanaken zoekt met Rode Duivels revanche op Oranje

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

20 september 2022 – Hans Vanaken(30) kijkt uit naar het treffen tussen België en Nederland van aankomende zondag. De aanvallende middenvelder van Club Brugge is de 1-4 oorwassing van afgelopen juni nog niet vergeten, en denkt dat de Rode Duivels in Amsterdam voor de overwinning kunnen gaan.

Houten Klaas Vanaken zoekt met Rode Duivels revanche op Oranje

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat zei Vanaken vanmiddag tijdens een persconferentie. "Nederland is een goede ploeg, maar wij kwamen die wedstrijd gewoon niet goed genoeg voor de dag. We hebben ons vervolgens goed herpakt en kunnen zeker nog voorbij Nederland", zo wordt hij door Sporza geciteerd.

Kritiek Van der Vaart
Na het laatste duel met Oranje kwam er wat kritiek op het spel van Vanaken, maar daar is hij niet mee bezig. Vanaken: "Ik doe altijd mijn best en heb me ondertussen al genoeg bewezen, hier bij de Duivels en bij Club." Ook Rafael van der Vaart deed na de zege van Oranje in Brussel een duit in het zakje. "Vanaken kan er helemaal niets van", zei de oud-middenvelder destijds, "hij is een houten Klaas." Vanaken ligt er niet wakker van: "Die kritiek van Van der Vaart leg ik gewoon naast me neer."

Vanaken speelde tot op heden 21 wedstrijden voor het Belgisch elftal. Hij was daarin vijf keer trefzeker. Bij Club Brugge is hij al jaren een vaste waarde, en miste hij in de competitie dit seizoen nog geen minuut. Zo stond hij afgelopen weekend ook op het veld toen Club met 3-0 onderuit ging tegen Standard Luik, terwijl het enkele dagen eerder nog indruk maakte toen zijn elftal in de Champions League uithaalde tegen FC Porto (0-4). "Het was geen decompressie na de zege in Porto. Standard heeft ons gewoon afgetroefd op enthousiasme", zegt Vanaken over die wedstrijd.

  • USA - Nederland, actie Adv

    Op naar de kwartfinale: zet één euro op Nederland en win zaterdag €50,00!

    Van een euro maak je €50, als Nederland wint van de USA.

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd