Brobbey heeft WK nog niet uit hoofd gezet: "Moet leveren"

20 september 2022, 21:43

Brian Brobbey beleeft niet zijn meest gelukkig weken. Nadat hij deze zomer voor veel geld door Ajax werd teruggehaald na een mislukt avontuur bij RB Leipzig, zit de twintigjarige spits de laatste wedstrijden steevast op de bank en werd hij niet geselecteerd voor het Nederlands elftal. In gesprek met De Telegraaf gaat Brobbey in op zijn ontwikkeling, én zijn kansen op het WK in Qatar.

"Als ik hard werk en ga leveren, zoals de bondscoach het noemt, dan komt het goed", zegt Brobbey tegen de krant. Met een schuin oog kijkt Brobbey naar zijn concurrenten voor een plek in de WK-selectie. Hij ziet zichzelf niet als een breekijzer van de categorie Luuk de Jong / Wout Weghorst. Hij moet het meer van zijn snelheid en spel aan de bal hebben, en heeft in dat opzicht een taaie concurrent aan Vincent Janssen: "Vind ik ook een goede speler. Hij scoort nu veel in België."

Bij Ajax worden alle middelen aangegrepen om Brobbey zich verder te laten ontwikkelen. Zo maakt de club, zoals de meeste clubs dat doen, veel gebruik van videobeelden. Brobbey heeft daarbij een bijzonder ervaren mentor gekregen. "Ik kijk daar natuurlijk met de trainer naar, maar de laatste tijd ook met Klaas-Jan Huntelaar. Met hem praat ik specifiek over wat ik als spits beter kan doen."

Oranje

Doordat Louis van Gaal hem niet opnam in zijn definitieve selectie voor de aankomende interlands, meldde Brobbey zich deze week bij het Jong Oranje van Erwin van de Looi. De spits traint voorlopig apart, omdat hij nog flink last heeft van de schop die hij afgelopen weekend van Tijjani Reijnders (AZ) mocht ontvangen. Toch gaat Brobbey de wedstrijden van het 'grote' Oranje zeker ook bekijken: "Voor Kenneth Taylor en Jurriën Timber klap ik donderdag wel even mijn laptop open."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen