Voorzitter blijft Bosz steunen: "De trainer is niet verantwoordelijk"

21 september 2022, 08:28   Bijgewerkt: 21 september 2022, 08:39

Peter Bosz heeft het ook in zijn tweede seizoen als trainer van Olympique Lyonnais moeilijk. Zijn ploeg begon de nieuwe jaargang goed, maar de laatste drie wedstrijden gingen verloren. Daardoor neemt de druk op de Nederlandse trainer toe, maar voorzitter Jean-Michel Aulas heeft in de media nog maar eens zijn vertrouwen in Bosz uitgesproken.

"We gaan niet alles in twijfel trekken na drie nederlagen", reageerde Aulas tegenover L'Équipe op de achtereenvolgende verliespartijen tegen FC Lorient (3-1), AS Monaco (2-1) en Paris Saint-Germain (0-1). "Het doet veel pijn om te verliezen, maar nemen we niet nog meer risico door na acht wedstrijden al van coach te wisselen, terwijl we met dertien punten nog gewoon zesde staan?"

Toch kon Aulas niet ontkennen dat de gedachte aan een trainerswissel door zijn hoofd heeft gespookt. "Maar de oplossing is om de trainer en de gehele staf de best mogelijke omstandigheden aan te bieden om te slagen. We zullen voorzichtig zijn. Natuurlijk is er angst, maar het is niet de trainer die verantwoordelijk is."

Moeilijk debuutjaar

Bosz kende vorig jaar al een moeizaam debuutseizoen bij Lyon, waarin de ploeg uiteindelijk op een teleurstellende achtste plaats eindigde. Ook toen al bleef de clubleiding geregeld het vertrouwen in hem uitspreken, wat uiteindelijk ook werd waargemaakt door hem aan zijn tweede seizoen te laten beginnen. Met vier zeges en één gelijkspel begon Lyon ook goed aan de competitie, maar door de drie nederlagen zakte het de afgelopen weken wat weg uit de Franse top. 

Lees ook: Bosz krijgt nieuwe dreun met Lyon: "Ben niet bang voor ontslag"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen