Van Leeuwen is klaar bij NEC en zwaait af: "Alle doelen bereikt"

22 september 2022, 21:07

NEC moet afscheid nemen van technisch directeur Ted van Leeuwen. Al in april wilde hij zijn werk eigenlijk neerleggen, maar op verzoek van de club stemde hij ermee in om in ieder geval de zomerse transferwindow nog te overbruggen. Van Leeuwen vindt dat zijn werk bij de Nijmeegse club er na anderhalf jaar, met daarin onder meer een promotie, op zit. 

"NEC is niet meer te vergelijken met de club van anderhalf jaar geleden", lichtte Van Leeuwen zijn vertrek toe op de clubwebsite. "Niet alleen is NEC gepromoveerd, maar de hele organisatie is op Eredivisieniveau gebracht. Qua faciliteiten en qua denken. Deze resultaten zijn de consequenties van faciliteren. Dat is het fundament van alles. Na jaren in de duisternis te hebben doorgebracht, schijnt weer een mooi licht op de club. Iedereen is enthousiast: NEC doet er weer toe."

"Alle gestelde doelen zijn bereikt", ging hij verder. "En sneller dan verwacht. Voor wie zo lang in het vak zit als ik, gaat er weinig attractie uit van het op de winkel passen. Op mijn leeftijd tikt de tijd nu eenmaal wat sneller. De club is klaar voor de derde fase van het project: bevestigen en uitbouwen. En zo de stap te maken naar een vaste plaats in de subtop van de Eredivisie. Dat is een realistische doelstelling."

Loopbaan Van Leeuwen

De nu 69-jarige Van Leeuwen trad in februari 2021 in dienst bij NEC. Sindsdien promoveerde de club naar de Eredivisie en wist het knap als nummer elf te handhaven. Eerder was hij al verantwoordelijk voor het technisch beleid onder meer AGOVV, Vitesse en FC Twente. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen