Van der Vaart looft Berghuis. "Ik ben echt aan het genieten"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

22 september 2022 – Halverwege de wedstrijd staat Nederland met 1-0 voor tegen Polen na een overtuigende eerste helft. De ploeg van bondscoach Louis Van Gaal gaf weinig kansen weg en domineerde grote delen van de eerste helft. Oud-internationals Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk hadden dan ook weinig aan te merken op het spel van Oranje.

Van der Vaart looft Berghuis. "Ik ben echt aan het genieten"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Eigenlijk is er geen vuiltje aan de lucht. Het Nederlands elftal is dominant, agressief in het drukzetten en de Polen weten er geen raad mee", aldus Van Hoojdonk. De openingstreffer kwam op naam van PSV-aanvaller Cody Gakpo na een prachtige aanval over veel flanken. Ook Van der Vaart was hiervan onder de indruk. "Het mooie van deze goal is dat ze allemaal door elkaar heen lopen in dit systeem."

Vooral Steven Berghuis, die al vroeg in de wedstrijd in moest vallen, valt positief op bij de analisten. "Het gaat heel erg goed met Berghuis. Hij is een ander type speler. Hij viel zo gretig in, wilde alle ballen hebben en speelde alles naar voren. Hij valt indrukwekkend in", aldus Van Hooijdonk. Ook Van der Vaart sluit zich hierbij aan. "Ze zoeken hem ook constant. Elke keer als hij de bal heeft geeft hij hem tussen de linies of vooruit. Ik ben echt aan het genieten".

Zorgen om Koopmeiners
Toch was er wel een smetje aan de goede eerste helft, want Teun Koopmeiners moest na een harde botsing in de eerste minuut al vervangen worden. Van der Vaart vindt het sneu dat hij al zo vroeg uit viel, maar denkt wel dat het de juiste beslissing was om hem te wisselen. "Hij krijgt de arm vol op het achterhoofd. Ja zag aan hoe hij op een gegeven moment op de grond lag al dat het mis was. Dit is heel triest voor die jongen, laten we hopen dat het snel beter gaat." In de tweede helft verwachten de analisten vooral meer van hetzelfde. "Ik zou het gewoon zo laten staan, niks tactisch veranderen."

Zie ook: Video: Nederland op voorsprong na fantastische aanval

  • USA - Nederland, actie Adv

    Op naar de kwartfinale: zet één euro op Nederland en win zaterdag €50,00!

    Van een euro maak je €50, als Nederland wint van de USA.

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd