België met andere bondscoach langs de lijn in Arena tegen Oranje

23 september 2022, 18:45

Het Nederlands elftal staat komende zondagavond tegenover België, dat zonder bondscoach Roberto Martinez aantreedt. De oefenmeester is geschorst voor de laatste wedstrijd in de Nations League-groep, waarin er een plek bij de Final Four op het programma staat. Thierry Henry zal bij diens afwezigheid de honneurs waarnemen.

Martinez kreeg een rode kaart in de slotfase van het Nations League-duel met Wales, omdat hij de bal te lang beet hield in de fase dat Wales nog voor een slotoffensief wilde zorgen. Daardoor kreeg de Spanjaard een rode prent voorgehouden en dat leverde hem automatisch een wedstrijd schorsing op, waardoor hij de ontmoeting met Nederland mist.

Henry nam in de slotfase van het met 2-1 gewonnen duel van Wales ook al het stokje over van Martinez. De voormalig topspits is in de Johan Cruijff Arena ook de eindverantwoordelijke en wordt daarbij ondersteund door assistenten Anthony Barry en Thomas Vermaelen.

Lees ook: Martínez kijkt uit naar Oranje: "Perfecte laatste wedstrijd voor WK"

Nations League-poules

België heeft met Henry langs de lijn maar een kleine kans om Nederland nog uit de Final Four te houden. Als de Belgen winnen, komt het in punten gelijk met Oranje en dan zal het onderlinge resultaat de doorslag geven. Aangezien Nederland in juni met maar liefst 1-4 in Brussel won, hebben de Rode Duivels alleen aan een forse overwinning genoeg om Nederland nog te kunnen passeren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen