Dilrosun hoopt via Feyenoord ooit terug te keren in Oranje

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

24 september 2022 – Javairo Dilrosun streek afgelopen zomer na omzwervingen in Engeland, Duitsland en Frankrijk bij Feyenoord neer. De 24-jarige aanvaller blikt in gesprek met regionale omroep Rijnmond terug op zijn buitenlandse avonturen en gaat ook in op zijn spel bij Feyenoord en toekomstige kansen op het Nederlands elftal.

Dilrosun hoopt via Feyenoord ooit terug te keren in Oranje

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dilrosun is blij na acht jaar terug te zijn in Nederland: "Mijn oma, mijn neven en mijn ooms, die miste ik wel", geeft hij toe. De overgang naar zijn geboorteland bevalt hem prima: "Mijn familie die hier woont zie ik regelmatig. Ik kom oude vrienden tegen en speel ook in nieuwe stadions. Alles is nieuw voor me, maar ik geniet ervan. Ik wil mezelf weer laten zien in Nederland." Overigens heeft Dilrosun twee ooms die eveneens geen onbekenden zijn in de voetbalwereld: Gerald Vanenburg en Sheraldo Becker. Het gaat daarom vaak maar over één ding als de familie bij elkaar komt: "Soms proberen we het ook weleens niet over voetbal te hebben hoor, maar dat lukt eigenlijk niet. Thuis gaat het mijn hele leven al over voetbal."

Bij Feyenoord wordt van Dilrosun verwacht dat hij een leidende rol in het talentvolle elftal van Arne Slot op zich neemt. "Als het slechter gaat, moet ik opstaan en het team proberen op sleeptouw te nemen", zegt Dilrosun. Als relatief oudere speler in de jonge selectie van de Rotterdammers vindt hij dat ook logisch: "Ik heb lang in het buitenland gespeeld, dus het is niet gek om dat van mij te verwachten. We hebben een hele jonge ploeg." Dilrosun is onder de indruk van zijn teamgenoten, en verwacht dat onder leiding van Slot het elftal verder vooruit zal gaan: "We hebben in het eerste blok al mooi voetbal laten zien en goede wedstrijden gespeeld. We zijn goed onderweg, al hebben we nog stappen te maken."

Terug in Oranje?
In 2018 mocht Dilrosun zijn debuut maken in het Nederlands elftal. Als speler van Hertha BSC deed hij onder Ronald Koeman uitgerekend tegen Duitsland twintig minuten mee. Zijn debuut duurde niet langer omdat de ingevallen Dilrosun kort na zijn entree geblesseerd naar de kant moest. "Het is jammer, maar het is gebeurd", zegt Dilrosun daarover. "Ik ben blij dat ik een interland heb mogen spelen. Ik wil er ook niet echt meer naar terug kijken, ik wil naar de toekomst kijken." Hij is realistisch maar hoopvol over zijn kansen om ooit een tweede interland te kunnen toevoegen aan zijn staat van dienst: "Voor elke speler die ooit in aanraking is gekomen met het Nederlands elftal, blijft het een ambitie. Je weet immers dat je het kan. Maar het is mijn hoofd vooral zaak het nu bij Feyenoord zo goed mogelijk te doen. Wie weet gebeurt het dan weer in de toekomst."

  • USA - Nederland, actie Adv

    Scoort Nederland tegen Argentinië? Win €50 bij een inzet van €1 via Jacks.nl.

    Jacks pakt vrijdag wederom uit met een WK-actie. Ditmaal hoeft Nederland niet eens te winnen maar is één euro op 'Nederland scoort' voldoende om vrijdag misschien vijftig euro rijker te zijn.

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd