Vandereycken mild voor falende Belgen

17 augustus 2006, 09:59

België is haar pad richting het EK van 2008 desastreus begonnen. De ploeg van de nieuwe bondscoach Rene Vandereycken slaagde er in Brussel niet in om het nietige Kazachstan te vloeren: 0-0. Ondanks deze zeperd bleef Vandereycken positief. De voormalig trainer van onder meer FC Twente zag voldoende positieve punten. 

"We hadden de hele match overwicht en uiteindelijk ook de kansen", sprak Vandereycken hoopvol in Het Laatste Nieuws. "Die kansen kregen we omdat we de Kazachen fysiek pijn deden. Alleen de afwerking was het grote manco. Natuurlijk is de ontgoocheling groot, maar stel dat je hier een 1-0 uit handen geeft (zoals in de eerste wedstrijd richting het afgelopen WK, tegen Litouwen), dan is de mentale klap nog groter."

"Het is natuurlijk het begin van de competitie, automatismen ontbreken nog. Je twijfelt individueel niet, maar wel aan het collectieve vormpeil. Individueel zijn we heus wel sterk genoeg. De kansen die we toch creëerden, moeten ons vertrouwen geven naar Armenië toe. In die optiek is het niet slecht dat Armenië al binnen drie weken volgt. Daar moeten we zo snel mogelijk de vandaag opgelopen schade inhalen. Dat moet lukken, mits meer scherpte voor doel", aldus de Belgische oefenmeester.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen