Feyenoord
0 – 1
PSV
Go Ahead Eagles
1 – 0
NEC

FC Groningen-spelers 'bang' voor Wormuth na uitzetten Ngonge

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

25 september 2022 – FC Groningen-trainer Frank Wormuth (62) zette Cyriel Ngonge uit de selectie nadat de oefenmeester niet tevreden was met diens mentaliteit. De Duitser merkte dat na die beslissing een deel van de spelersgroep ietwat angstig werd voor de beslissingen van hem.

FC Groningen-spelers 'bang' voor Wormuth na uitzetten Ngonge

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Als trainer probeer ik altijd positief te zijn, maar aan de andere kant ben ik ook heel direct. Daar hebben sommige spelers problemen mee. Als het niet goed is, dan zeg ik dat", laat hij weten tegenover RTV Noord. "Spelers waren daar soms misschien zelfs een beetje bang voor. Dan waren ze wellicht bang dat ze net als Cyril Ngonge werden teruggezet, maar als ze alles geven dan hoeven ze daar niet bang voor te zijn."

Ook door de hoge verwachtingen van de fans kunnen sommige spelers óók met enige angst spelen. "We moeten zorgen dat deze jongens weer met zelfvertrouwen gaan spelen en zich zeker voelen, want nu zie ik nog te veel angst. Dan kunnen ze echt voetbal spelen, want zonder het nodige zelfvertrouwen hebben we toch al acht punten behaald. Dat is ook de reden dat ik tegen Sparta met vijf verdedigers ging spelen."

Lees ook: Fledderus wil cultuuromslag maken in Groningen

FC Groningen aanval stokt
Dat FC Groningen onder leiding van Wormuth de minst succesvolle aanvallen heeft van heel de Eredivisie, doet wel pijn bij de coach. "Dat moeten we accepteren, maar het is heel onaangenaam om te weten. Het is wel een bevestiging van wat ik zie. Willen we kansen creëren en achterin heel slecht staan?", vraagt hij zichzelf af.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd