Van Persie grapt: "Van Gaal zou me in theorie nog kunnen bellen"

25 september 2022, 20:55

Robin van Persie en Arjen Robben werden zondagmiddag door de KNVB benoemd tot bondsridder. Een grote eer voor de twee oud-internationals, die na afloop uiteraard de pers nog even te woord stonden. Daar ging het onder meer ook over het huidige Oranje. 

"Wat ons heel erg kenmerkt, is dat we echt liefhebbers zijn", zei Van Persie tegenover De Telegraaf over de onderscheiding voor Arjen Robben en hemzelf. "Dat is ook de reden waarom we zoveel interlands hebben mogen spelen. Ik vind het spelletje ongelofelijk leuk, nu nog steeds", vertelde de topscorer aller tijden van Oranje, die daar bovendien aan toevoegde dat hij als een van de weinige Oranje-spelers nooit heeft aangekondigd te stoppen als international. "Van Gaal zou me in theorie nog kunnen bellen", lachte hij.

Over het huidige Oranje heeft Van Persie een 'heel positief gevoel'. "Onder Van Gaal hebben ze er twaalf gespeeld, tien gewonnen en twee gelijkgespeeld. En los daarvan, ze spelen ook gewoon heel goed. Zowel in balbezit als zonder bal." Arjen Robben gaf aan vooral als supporter naar Oranje te kijken, maar ging toch kort in op de kansen op het WK. "Ik ga geen voorspellingen doen, maar dit is een ongelofelijk goede groep. Als supporter ga ik hopen dat ze een heel eind komen, en het liefst natuurlijk wereldkampioen worden. Volgens mij zit dat er ook zeker in."

Beter dan 2014

Het tweetal, dat in 2014 onder Van Gaal derde werd op het WK, kreeg ook mee dat de bondscoach zijn huidige ploeg beter noemde dan het Nederlands elftal van toen. "Dat mag hij toch zeggen?", reageerde Robben nuchter. "Als je kijkt naar de hoeveelheid talent in deze selectie, of alleen al naar de spelerslijst en de clubs erachter. Vergelijk dat met acht jaar geleden. Dan heb je het al, denk ik."

Van Persie kon wel lachen om de opmerking van de bondscoach. "Louis zegt dat bij elk team dat hij traint, dus wat dat betreft, ben ik niet verrast. Dit zei hij toen tegen ons ook." Een echte vergelijking is volgens hem echter niet te maken. "Het voetbal is ook veranderd. Het is tegenwoordig heel veel lopen, data is ontzettend belangrijk. Het is appels met peren vergelijken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen