Nederland gastheer bij Final Four: Johan Cruijff Arena geen optie

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

26 september 2022 – Oranje plaatste zich zondagavond door de 1-0 overwinning op België voor de Final Four van de Nations League. Dat betekent ook dat Nederland tijdens de eindfase het toernooi, tussen 14 en 18 juni 2023, als gastheer zal dienen. Daarbij lijken De Kuip en de Grolsch Veste het decor te zijn. 

Nederland gastheer bij Final Four: Johan Cruijff Arena geen optie

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Nederland stelde zich samen met België, Polen en Wales, de andere landen uit groep 4 van League A, kandidaat als gastheer bij de Final Four. Hoewel de toewijzing officieel nog moet plaatsvinden, staat de organisatie van het toernooi eigenlijk al vast. De KNVB sorteert daarom alvast voor op de mogelijke speellocaties en lijkt daarbij dus uit te komen op Rotterdam en Enschede.

Daar komt de bond op uit, omdat de Johan Cruijff Arena en het Philips Stadion medio juni volgens De Telegraaf niet beschikbaar zijn. In Amsterdam en Eindhoven vinden in die periode dan concerten van De Toppers en Guus Meeuwis plaats. In De Kuip en De Grolsch Veste zullen daarom vier wedstrijden plaatsvinden: de halve finales op 14 en 15 juni, en de finale en troostfinale op 18 juni.

Tegenstanders
Wie Nederland in de strijd om de eindzege zal treffen, is nog niet bekend. Kroatië was het andere land dat zich zondagavond al verzekerde van een plek bij de Final Four, terwijl de laatste twee tickets maandag en dinsdag zullen worden vergeven. In groep 2 gaat het tussen Portugal en Spanje, terwijl Hongarije en Italië de overgebleven kandidaten uit groep 3 zijn. De loting voor de Final Four zal in een later stadium plaatsvinden. 

Lees ook: Vijf conclusies na de nipte overwinning van Oranje op België
Lees ook: Dramatisch Frankrijk van degradatie gered door groepswinnaar Kroatië

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd