Gakpo maakt indruk bij Oranje: "Dan is de kans groot dat ik meega"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

26 september 2022 – Er staat vooralsnog geen maat op Cody Gakpo. De Eindhovenaar werd afgelopen zomer bijna dagelijks in verband gebracht met een transfer naar de Premier League, maar dat heeft weinig invloed gehad op zijn spel. Gakpo scoort de ene na de andere goal en levert de ene na de andere assist. Niet alleen bij PSV, maar ook in dienst van Oranje. Hij heeft er vertrouwen in dat hij meegaat naar het WK in Qatar.

Gakpo maakt indruk bij Oranje: "Dan is de kans groot dat ik meega"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Tien doelpunten en negen assists in dertien wedstrijden in alle competities. Het seizoen is nog maar net onderweg, maar Gakpo kan nu al indrukwekkende statistieken overleggen. Louis van Gaal kon afgelopen interlandperiode dan ook niet om hem heen. Maar waar Gakpo bij PSV niet weg te denken is van de linkerflank, fungeerde hij in de interlands tegen Polen en België als nummer 10. Een nieuwe positie voor de Eindhovenaar, die hij uitstekend invulde. "Het is een nieuwe positie voor mij. Dat is denk ik goed voor mijn ontwikkeling als speler", werd hij zondag na afloop op de persconferentie geciteerd door Voetbal International.

"Als ik daar ook goed uit de voeten kan, is dat een pluspuntje voor mij persoonlijk, maar ook voor het team, denk ik", zei Gakpo. De vice-aanvoerder van PSV kan terugkijken op een sterke interlandbreak. In Polen maakte hij de openingstreffer en in de Johan Cruijff ArenA verzorgde hij de assist voor de winnende van Virgil van Dijk. Gakpo heeft zijn visitekaartje wederom afgegeven. "Deze wedstrijden ging het goed, maar ik moet het nu ook weer bij PSV laten zien", bleef hij bescheiden. "Dan maak ik wel kans om mee te gaan. De trainer heeft gezegd dat iedereen zich moet laten zien. Leveren. Dan is de kans groot dat ik meega."

Gakpo speelde tegen België zijn zevende interland voor Oranje. De aanvaller was al driemaal trefzeker en verzorgde ook al twee assists. Gakpo is inmiddels een vaste waarde in de selectie van Oranje en lijkt ook de laatste criticasters de mond te hebben gesnoerd. Waar hij in juni nog leek te bezwijken onder de druk die het Oranjeshirt met zich meebrengt, maakte hij de voorbije week een sterke indruk. Maar ook voor Gakpo is er nog genoeg werk aan de winkel. Hij verzorgde tegen België weliswaar de assist voor de enige treffer van de avond, maar hij had er nog meer achter zijn naam kunnen hebben als hij wat zorgvuldiger was geweest in de passing.

  • USA - Nederland, actie Adv

    Scoort Nederland tegen Argentinië? Win €50 bij een inzet van €1 via Jacks.nl.

    Jacks pakt vrijdag wederom uit met een WK-actie. Ditmaal hoeft Nederland niet eens te winnen maar is één euro op 'Nederland scoort' voldoende om vrijdag misschien vijftig euro rijker te zijn.

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd