De Visser waarschuwt Oranje voor potentiële WK-verrassing

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

26 september 2022 – Het Nederlands elftal sloot de groepsfase van de Nations League zondagavond af met een 1-0 zege op België. Daarmee kan de focus nu volledig op het WK, waar in eerste instantie Senegal, Ecuador en Qatar wachten. Voormalig scout en trainer Piet de Visser vertelde wat Oranje van de drie landen kan verwachten.

De Visser waarschuwt Oranje voor potentiële WK-verrassing

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Niet geheel verrassend wees hij Senegal, het land van Sadio Mané, Kalidou Koulibaly en Édouard Mendy, aan als de lastigste tegenstander. "Hoewel Nederland normaal gesproken sterker is, kan Senegal ook zomaar eens één van de verrassingen worden op dit WK", voorspelde De Visser in het Algemeen Dagblad. "Op voorwaarde dat het rustig blijft in de selectie. Dat wil vooral tijdens toernooien buiten Afrika nog wel eens een probleem zijn. Er is dan vaak gedoe over geld en premies."

Over gastland Qatar is weinig bekend, maar De Visser benadrukte dat de ploeg niet onderschat moet worden. "Ik heb Qatar nog niet zo lang geleden in Zuid-Amerika zien voetballen. Ik was toen vooral erg onder de indruk van de spits, Almoez Ali. Die jongen kan echt alles met een bal. Dat zul je op het WK wel gaan zien. En ook verdedigend zit dat land behoorlijk in elkaar."

Tot slot werd Ecuador uitgelicht. "Die ploeg is drastisch verjongd, ook met veel spelers die in Europa voetballen. Maar ondanks de goede mentaliteit die dat land kenmerkt, is Nederland normaal gesproken veel beter", aldus De Visser, die echter opnieuw waarschuwde voor onderschatting. "Op papier is Oranje de sterkste van alle vier de ploegen, maar het zijn beslist geen eitjes die we gaan treffen."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd