Enrique houdt tijdens Nations League-kraker rekening met Barça

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

27 september 2022 – Xavi Hernández zag de afgelopen week de ene na de andere speler geblesseerd uitvallen en leeft dan ook in angst en beven toe naar de kraker tussen Portugal en Spanje van dinsdagavond. De oefenmeester van FC Barcelona lijkt voorlopig echter rustig adem te kunnen halen. 

Enrique houdt tijdens Nations League-kraker rekening met Barça

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

FC Barcelona sloot het eerste blok van dit seizoen af als nummer twee van Spanje. De achterstand op regerend landskampioen en rivaal Real Madrid bedraagt twee punten. Op 16 oktober staat in Madrid de eerste Clásico tussen beide ploegen op het programma. Aan FC Barcelona de taak om tot die tijd geen punten te verspelen in de competitie. Ook in de Champions League kan de ploeg van Xavi zich eigenlijk geen misstap meer veroorloven. Barça verloor twee weken geleden immers met 2-0 van Bayern München.

De Catalanen hervatten de competitie zaterdagavond met een uitwedstrijd tegen Mallorca, waarna ze drie dagen later op bezoek gaan bij Inter. Twaalf dagen later is het dus tijd voor El Clásico. Het is echter de vraag welke spelers Xavi tegen die tijd tot zijn beschikking heeft. De oefenmeester zag afgelopen week niet alleen Frenkie de jong en Memphis Depay uitvallen bij het Nederlands elftal. Ook Jules Koundé en Ronald Araújo haakten geblesseerd af. Daar kwam dinsdag ook nog Hector Bellerín bij. De verdediger moest voortijdig het trainingsveld verlaten.

Grote zorgen dus voor Xavi, die de boel redelijk op de rails leek te hebben. Hij zal dan ook hopen dat er niet nog meer blessuregevallen bij komen. Bondscoach Luis Enrique van Spanje stelt Xavi voorlopig gerust. Enrique heeft bij de nationale ploeg de beschikking over Sergio Busquets, Gavi, Pedri, Jordi Alba en Ferran Torres, maar laatstgenoemde is de enige Barça-speler die vanavond aan de aftrap verschijnt. Drie dagen geleden hadden Alba, Busquets, Gavi en Pedri 'gewoon' nog een basisplaats tegen Zwitserland. Alba was zelfs nog trefzeker. Spanje ging desondanks met 1-2 onderuit.

Cruciale wedstrijd
Door de nederlaag tegen Zwitserland heeft niet Spanje, maar Portugal de beste papieren om zich te kwalificeren voor de Final Four van de Nations League. De Portugezen gaan momenteel aan kop in hun groep. Het verschil ten opzichte van nummer twee Spanje bedraagt twee punten. Waar Spanje dus moet winnen om volgend jaar een gooi te kunnen doen naar de eindzege, heeft Portugal voldoende aan een punt. Bij de Portugezen heeft Cristiano Ronaldo een basisplaats.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd