Berhalter wijst opvallende WK-kanshebber aan: "Dat kan gewoon"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

28 september 2022 – Gregg Berhalter denkt dat Engeland een goede kans maakt om later dit jaar het WK in Qatar te winnen. De bondscoach van de Verenigde Staten speelt met zijn ploeg in de groepsfase tegen de Engelsen. Dat wordt volgens Berhalter een bijzonder lastige wedstrijd voor zijn manschappen.

Berhalter wijst opvallende WK-kanshebber aan: "Dat kan gewoon"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De Verenigde Staten en Engeland spelen hun eerste groepswedstrijd meteen tegen elkaar. Op het WK van 2010 in Zuid-Afrika troffen de landen elkaar ook. "We moeten eerlijk zijn dat Engeland in 2010 niet een team had dat kans maakte op de eindzege. Maar dat is nu totaal anders. Ik denk dat we het allemaal met elkaar eens zijn dat ze het WK met het huidige team gewoon kunnen winnen. Gareth Southgate doet uitstekend werk", aldus Berhalter in gesprek met Amerikaanse media.

Lees ook: Kranten meedogenloos over gedegradeerd Engeland: 'Horrorshow'

In groep B van het WK richt de oud-speler van PEC Zwolle, Sparta Rotterdam en SC Cambuur zijn pijlen echter niet alleen op de Engelsen. Berhalter moet ook rekening houden met Wales en Iran. "Wij kijken dus naar de groep in zijn geheel en leggen niet alleen maar onze focus op Engeland. We weten dat Engeland slechts 33% van onze groepsfase is. Ons doel is simpel. We willen bij de eerste twee landen eindigen en ons op die manier plaatsen voor de volgende ronde.

Engeland verkeert in vormcrisis
In de huidige vorm zal Engeland waarschijnlijk liever niet eens meedoen aan het WK. De ploeg van bondscoach Southgate degradeerde namelijk met slechts drie punten naar de B-divisie in de Nations League. Van de zes groepswedstrijden won Engeland er niet in en dat heeft ook gevolgen voor de loting voor de EK-kwalificatie. Door de slechte prestaties moet Engeland genoegen nemen met een plekje pot 2. Zodoende kan Oranje de Engelsen ook tegenkomen.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd