Australisch toptalent volgende versterking steenrijk Newcastle

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

30 september 2022 – Newcastle United heeft zich verzekerd van de komst van Garang Kuol (18). De Australiër komt in de winterstop over van Central Coast Marriners, waar hij dit seizoen vier keer scoorde in acht duels in de A-League.

Australisch toptalent volgende versterking steenrijk Newcastle

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Zijn toekomstige trainer in Newcastle is blij met de komst van het talent. 'Hij heeft een enorm potentieel', zegt Eddie Howe tegen de website van zijn club. 'Zijn komst laat zien waar we mee bezig zijn: jonge spelers halen en proberen hen hier verder te laten rijpen tot toekomstige Premier League-sterren.'

Kuol zelf komt ook aan het woord tegenover het clubkanaal van de Magpies. "Als jonge jongen in Australië is de Premier League de belangrijkste competitie om te volgen", zegt hij. "Maar niemand kan geloven dat hij daadwerkelijk op dat niveau terecht kan komen. Het is fantastisch dat ik één van de weinigen mag zijn die dat wel gelukt is."

Socceroos
Kuol kendt sowieso een prima week. Eerder mocht hij namelijk zijn debuut al maken voor het nationale team van Australië. In het oefenduel met Nieuw-Zeeland kwam hij in de tweede helft als invaller voor het eerst in actie voor The Socceroos. Hij is met zijn achttien jaar de jongste debutant voor het land sinds Harry Kewell in 1996. Kewell was in zijn loopbaan eveneens actief in Engeland, waar hij voor Leeds United en Liverpool uitkwam.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd