Laporta haalt zijn schouders op over kritiek op Barça-beleid

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

1 oktober 2022 – Barcelona-voorzitter Joan Laporta staat nog altijd achter de keuzes die hij maakte om FC Barcelona een financiële boost te geven. Het beleid van de club om een deel van de televisierechten van de club te verkopen kwam hem op veel kritiek te staan. Vrijdagavond heeft Laporta op een supportersbijeenkomst uitleg gegeven over het financiële beleid en de toekomstvisie van de club.

Laporta haalt zijn schouders op over kritiek op Barça-beleid

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Laporta keerde in 2021 terug als voorzitter bij de Catalanen en was meteen betrokken bij veel grote beslissingen binnen de club, waaronder het ontslag van trainer Ronald Koeman. Afgelopen zomer verkocht FC Barcelona een deel van de televisierechten van de club, om financiële ruimte te maken voor investeringen in de selectie. De club kampt al jaren met enorme schulden en moest daarom met creatieve oplossingen komen om grote aankopen als Robert Lewandowski en Raphinha binnen te kunnen halen.

Toch twijfelde Laporta over de verkoop van Barça Studios."Als ik eerlijk ben, was dat een beslissing die ik liever niet had genomen", begint Laporta zijn betoog. "Vanwege de erfenis uit het verleden hadden we helaas maar twee keuzes: of bepaalde delen van de club verkopen, of mensen om geld vragen'. 'In een tijd van een pandemie en economische moeilijkheden wilden ik en mijn collega's dat laatste niet doen. We moesten dus overgaan tot verkoop, om ons te kunnen herstellen."

Risico's nodig
Van de buitenkant kwam er veel kritiek op het beleid van Barcelona, onder meer van PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi, die zich af vroeg of dit wel volgens de regels was. Laporta trekt zich hier weinig van aan. "Iedereen kan gerust zijn, want in een tijd van maximale moeilijkheden hebben we tegen een zeer goede prijs verkocht, zonder de resultatenrekening voor de komende jaren te beschadigen." Enige risico's horen bij het vak, zo geeft de voorzitter aan. "Ik ben geen voetballer. Ik neem berekende risico's. Winnen is een noodzaak. Het is een menselijke motivatie. En alle Barcelona fans over de hele wereld, zo ongeveer 400 miljoen in totaal, hebben een bepaald niveau van succes nodig", aldus Laporta. 

Lees ook: Barça kan na nieuwe financiële deal aanwinsten inschrijven

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd