Streuer treft oude liefde: "Kunnen weer aanhaken bij subtop"

1 oktober 2022, 16:02

Jan Streuer (71), technisch directeur van FC Twente, is tevreden met de staat waarin zijn club verkeert. Nadat de club acht jaar geleden onder curatele werd gesteld, zette het in de afgelopen drie seizoenen onder Streuer de weg naar boven weer in, wat afgelopen seizoen leidde tot een knappe vierde plaats. In gesprek met de NOS gaat Streuer in op de situatie van zijn club en kijkt hij vooruit naar het treffen met zijn oude liefde Vitesse later vanavond.

"We moeten nog steeds voorzichtig zijn", zegt Streuer over de financiële situatie van de Tukkers. Toch staat het kapitaal in Enschede tegenwoordig weer op het veld. Voor Michel Vlap en Michal Sadílek telde de club afgelopen zomer zelfs aardige transfersommen neer. Vlap kwam voor twee miljoen euro over van Anderlecht, voor Sadílek werd anderhalf miljoen euro overgemaakt aan PSV. Bovendien staat het water niet meer dusdanig aan de lippen dat spelers verkocht moeten worden. Feyenoord ondervond dat afgelopen zomer aan den lijve, toen pogingen om Ramiz Zerrouki over te nemen stukliepen op de hoge vraagprijs: "Als we niet hoeven te verkopen, zoals onlangs met Zerrouki, kunnen we ook de hoofdprijs vragen."

Het leidt ertoe dat Twente in het huidige seizoen een wederom sterke spelersgroep heeft. "Ik denk dat de selectie zelfs nog iets sterker is dan die van vorig jaar", vindt Streuer zelfs. Toch merkt de technische man dat het verwachtingspatroon ook hoger ligt dan een jaar eerder. Een evenaring van vorig seizoen is niet vanzelfsprekend, vindt Streuer: "Maar de druk is ook groter. En de concurrentie versterkt zich natuurlijk ook."

Vitesse

Vanavond treft Twente met Vitesse de club waar Streuer liefst zeventien jaar werkzaam was. Streuer is nog altijd begaan met zijn oude club: "Natuurlijk doet de huidige sportieve situatie me dan wel wat, ik heb er een groot deel van mijn leven rondgelopen", zegt hij. Toch is Streuer positief over de aanstelling van Phillip Cocu: "Als het onder hem omslaat, kunnen ze zo weer aanhaken bij de subtop." Dat moet dan wat Streuer betreft na vanavond maar gebeuren: "Hoewel ik veel met Vitesse heb, voel ik als jongen van de streek toch iets meer voor Twente."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen