Opnieuw puntverlies Liverpool, Chelsea pakt late overwinning

1 oktober 2022, 17:58

Liverpool heeft opnieuw niet kunnen winnen in de Premier League. De ploeg van Virgil van Dijk, die een basisplaats had, speelde op Anfield met 3-3 gelijk tegen het Brighton & Hove Albion van Joël Veltman, die eveneens de 90 minuten volmaakte. Chelsea wist bij het debuut van Graham Potter op de valreep drie punten mee te nemen tegen Crystal Palace

De ploeg van Jürgen Klopp kende op Anfield een slechte start tegen Brighton, waar de Italiaan Roberto de Zerbi als trainer debuteerde. Na amper een kwartier keek de thuisploeg al tegen een 0-2 achterstand aan door twee treffers van de Belg Leonard Trossard. Roberto Firmino nam Liverpool daarna bij de hand door met een treffer voor de rust én eentje daarna zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen. Een eigen doelpunt van Adam Webster bezorgde Liverpool de voorsprong, maar Trossard voltooide in de slotfase zijn hattrick en dompelde Anfield daarmee in rouw: 3-3.

Graham Potter, overgekomen van Brighton, heeft als trainer van Chelsea zijn eerste drie punten op zak. Het won bij Crystal Palace, maar moest daarvoor diep gaan. Al binnen tien minuten kwam de thuisclub op voorsprong door toedoen van Odsonne Édouard. Kort voor rust zette Pierre-Emerick Aubameyang Chelsea op gelijke hoogte. Het was de eerste treffer van de Gabonees die afgelopen zomer overkwam van FC Barcelona. Lange tijd leek het bij een gelijkspel te blijven, maar door een late treffer van Conor Gallagher ging Chelsea er toch nog met de volle buit vandoor.