Feyenoord
0 – 1
PSV
Go Ahead Eagles
0 – 0
NEC

Go Ahead beklaagt zich ondanks punt bij Ajax: "Door laten gaan"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

2 oktober 2022 – René Hake zag zijn Go Ahead Eagles zaterdagavond een knap punt pakken op bezoek bij Ajax. Toch had de trainer er na de wedstrijd de pest in dat een treffer van Bobby Adekanye werd afgekeurd. Volgens Hake was er weinig aan de hand en had er stiekem nog meer ingezeten voor de gasten.

Go Ahead beklaagt zich ondanks punt bij Ajax: "Door laten gaan"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Bij een 1-0 stand schoof Adekanye de gelijkmaker binnen. Die treffer werd echter afgekeurd na een vermeende overtreding op Ajacied Calvin Bassey. "Ik heb de beelden nog niet gezien, maar heb me laten influisteren dat de schouders van Bobby Adekanye sterker zijn dan die van Bassey", aldus Hake bij ESPN, dat hem vervolgens de beelden toonde. "Ik heb ook wel eens gezien dat hier niet voor gefloten wordt. Dit moet je gewoon door laten gaan."

Lees ook: Puntenverlies komt hard aan bij Ajax: "Je schaamt je eigenlijk kapot"

Toch koestert Go Ahead, dat matig was begonnen aan het nieuwe voetbaljaar, het punt in de Johan Cruijff ArenA. Na acht wedstrijden staan de mannen van Hake op de dertiende plek van de Eredivisie. Het puntentotaal staat inmiddels op zeven, al is de degradatiezone daarmee zeker nog niet uit zicht. "Natuurlijk zijn we enorm trots dat we dit hebben kunnen bewerkstelligen. Bij Ajax gelijkspelen is een topprestatie voor ons als Go Ahead zijnde."

Kuipers hield vertrouwen in een stunt
Ajax speelden in de eigen ArenA een matige wedstrijd en dus zag Eagles-aanvoerder Bas Kuipers kansen voor zijn ploeg. Het is de derde keer op rij dat Ajax niet weet te winnen van de ploeg uit Deventer. "We wilden in de tweede helft wat meer druk geven en dat ging vrij goed. Het was voor ons niet zo moeilijk om ze vandaag tegen te houden. We beginnen een soort van angstgegner te worden voor ze", aldus een lachende Kuipers voor de camera van ESPN.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Ajax

  gerelateerd