Go Ahead beklaagt zich ondanks punt bij Ajax: "Door laten gaan"

2 oktober 2022, 09:48   Bijgewerkt: 2 oktober 2022, 10:08

René Hake zag zijn Go Ahead Eagles zaterdagavond een knap punt pakken op bezoek bij Ajax. Toch had de trainer er na de wedstrijd de pest in dat een treffer van Bobby Adekanye werd afgekeurd. Volgens Hake was er weinig aan de hand en had er stiekem nog meer ingezeten voor de gasten.

Bij een 1-0 stand schoof Adekanye de gelijkmaker binnen. Die treffer werd echter afgekeurd na een vermeende overtreding op Ajacied Calvin Bassey. "Ik heb de beelden nog niet gezien, maar heb me laten influisteren dat de schouders van Bobby Adekanye sterker zijn dan die van Bassey", aldus Hake bij ESPN, dat hem vervolgens de beelden toonde. "Ik heb ook wel eens gezien dat hier niet voor gefloten wordt. Dit moet je gewoon door laten gaan."

Lees ook: Puntenverlies komt hard aan bij Ajax: "Je schaamt je eigenlijk kapot"

Toch koestert Go Ahead, dat matig was begonnen aan het nieuwe voetbaljaar, het punt in de Johan Cruijff ArenA. Na acht wedstrijden staan de mannen van Hake op de dertiende plek van de Eredivisie. Het puntentotaal staat inmiddels op zeven, al is de degradatiezone daarmee zeker nog niet uit zicht. "Natuurlijk zijn we enorm trots dat we dit hebben kunnen bewerkstelligen. Bij Ajax gelijkspelen is een topprestatie voor ons als Go Ahead zijnde."

Kuipers hield vertrouwen in een stunt

Ajax speelden in de eigen ArenA een matige wedstrijd en dus zag Eagles-aanvoerder Bas Kuipers kansen voor zijn ploeg. Het is de derde keer op rij dat Ajax niet weet te winnen van de ploeg uit Deventer. "We wilden in de tweede helft wat meer druk geven en dat ging vrij goed. Het was voor ons niet zo moeilijk om ze vandaag tegen te houden. We beginnen een soort van angstgegner te worden voor ze", aldus een lachende Kuipers voor de camera van ESPN.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ADB1973
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als die was goedgekeurd, had Ajax meer tijd gehad om de winnende te maken. Dus doe maar rustig.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Whahaha , wat een lulkoek. Geloof je t zelf mafkees.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen