Driessen vindt dat Schreuder een verkeerd signaal heeft afgegeven

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

3 oktober 2022 – Ajax moet dinsdagavond aanmerkelijk een stuk beter voor de dag komen dan in de afgelopen drie wedstrijden om kans te maken tegen Napoli. Waar de Italianen aan kop gaan in de Serie A, verkeert Ajax duidelijk in een vormcrisis. Ook Valentijn Driessen ziet weinig aanknopingspunten richting het nu al cruciale duel met Napoli.

Driessen vindt dat Schreuder een verkeerd signaal heeft afgegeven

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Ajax verloor drie weken geleden met 2-1 op Anfield en ging een paar dagen later met dezelfde cijfers onderuit in Alkmaar. De ploeg van Alfred Schreuder had zaterdagavond tegen Go Ahead Eagles dus nog wat recht te zetten. Bovendien wilde Ajax vertrouwen tanken voor de ontmoeting met Napoli. Maar ook het thuisduel met Go Ahead Eagles eindigde in een teleurstelling. Ajax legde opnieuw een matige wedstrijd op de mat en dat roept vanzelf de vraag op of het al bezig was met Napoli. "De trainer in ieder geval wel, want die komt met vier andere spelers", klinkt het namens Driessen bij De Telegraaf.

Bij Ajax begonnen Steven Berghuis, Steven Bergwijn en Edson Álvarez tegen Go Ahead Eagles allemaal op de bank. "Dat is vragen om moeilijkheden. Dan geef je in ieder geval naar je ploeg het signaal dat je als technische staf al bezig bent met aanstaande dinsdag als Napoli op bezoek komt in de Champions League", is de Chef Voetbal bij Telesport van mening. "Aanvankelijk leek er natuurlijk geen vuiltje aan de lucht door die goal van Davu Klaassen vlak voor rust, maar in de tweede helft deed Go Ahead Eagles gewoon brutaal mee aan de wedstrijd. Waar ze konden, zochten ze de aanval."

Go Ahead Eagles maakte twaalf minuten voor tijd de gelijkmaker. Niet lang daarvoor dacht Boddy Adekanye de bezoekers al naast Ajax te kunnen schieten, maar hij werd teruggefloten na een vermeende overtreding op Calvin Bassey. Volgens Driessen mag Ajax van geluk spreken, 'want Adekanye maakte echt geen overtreding daar'. Het had er dus zomaar nog slechter uit kunnen zien voor de Amsterdammers, die opnieuw niet wisten te winnen van Go Ahead Eagles. "Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Je zou denken dat na het gelijkspel in eigen huis en het verlies in Deventer van vorig jaar het Ajax niet opnieuw overkomt, maar dat gebeurde dus wel. En dat geeft weinig aanknopingspunten richting Napoli", aldus Driessen.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Ajax

  gerelateerd