'Chelsea slaat giga-slag op transfermarkt: voorcontract al getekend'

3 oktober 2022, 10:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Chelsea was er dit seizoen veel aan gelegen het gat ten opzichte van Manchester City te dichten, maar dat lijkt opnieuw niet te gaan lukken. Ook in de Champions League zijn de Londenaren matig gestart. Gek is het daarom niet dat ze op de achtergrond druk bezig zijn hun selectie te versterken. De eerste aanwinst voor volgend seizoen zou zelfs al serieus in de maak zijn.

Volgens David Ornstein heeft Chelsea immers overeenstemming bereikt met Christopher Nkunku over een transfer in de zomer van 2023. De verslaggever van The Athletic meldt dat Nkunku zelfs al een voorcontract heeft getekend bij de Engelse topclub, die hem dan na dit seizoen zal overnemen van RB Leipzig. Uiteraard moeten Chelsea en RB Leipzig elkaar eerst nog vinden in de transfersom. Dat lijkt echter een formaliteit, al zullen de duitsers Nkunku niet zomaar willen laten gaan. Hij was vorig seizoen al de grote uitblinker bij RB Leipzig en maakte ook de afgelopen weken een uitstekende indruk.

Nkunku was vorig seizoen goed voor 35 doelpunten en twintig assists in 52 wedstrijden in alle competities. De Fransman werd terecht verkozen tot Speler van het Jaar in de Bundesliga. Nkunku leek afgelopen zomer al een transfer te gaan maken. Hij kon naar verluidt rekenen op belangstelling van Paris Saint-Germain, maar de Franse topclub werd niet concreet. Nkunku bleef RB Leipzig trouw en verlengde zelfs zijn contract tot de zomer van 2026. Maar dat contract lijkt hij dus niet te gaan uitdienen.

Verrassend is het niet dat Chelsea zijn oog heeft laten vallen op Nkunku. De Londenaren hebben behoefte aan een veel scorende aanvaller. Dit seizoen was Nkunku al acht keer trefzeker in alle competities. Chelsea is volgens Ornstein bereid om een hogere transfersom dan de clausule van zestig miljoen euro te betalen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen