Berghuis spreekt zich duidelijk uit over rouleren bij Ajax

3 oktober 2022, 16:06

Steven Berghuis heeft geen probleem met de keuze van coach Alfred Schreuder om te rouleren in zijn basisformatie. Afgelopen weekend gunde de coach in eigen huis tegen Go Ahead Eagles enkele bankzitters de kans vanaf het beginsignaal. Dat kostte de regerend landskampioen twee punten (1-1).

Berghuis, die tegen Go Ahead op de bank zat, kan desondanks begrip opbrengen voor de keuze van zijn coach. "Ik begrijp dat de coach zijn hele selectie wil gebruiken", zei Berghuis op de voorbereidende persconferentie voor het Champions League-duel met Napoli. "Ook andere jongens hebben hun minuten nodig, terwijl er ook spelers zijn die rust nodig hebben."

Natuurlijk zou Berghuis iedere wedstrijd binnen de lijnen staan. "Je wilt alles spelen, maar je ziet ook bij de grootste clubs dat eidereen minuten krijgt en iedereen wel eens op de bank moet zitten. Dat zijn de ontwikkelingen in het huidige voetbal."

Berghuis begon afgelopen week op de reservebank vanwege rugklachten, die hij opliep tijdens de interlandtrip met het Nederlands elftal. Daar lijkt de linkspoot volledig van hersteld. Berghuis kan tegen de Italiaanse koploper hoogstwaarschijnlijk rekenen op een basisplaats.

Lees ook: Schreuder maakt zich op voor CL-kraker: "Dat zijn er niet veel"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tja rouleren? De een was gewoon geblesseerd. Tadic wordt nooit gewisseld dus het rouleren valt het wel mee.

Ajax2022
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er valt geen touw aan te knopen wat die Schreuder aan het doen is ,de intensiteit blijft op een laag pitje ,en de tiki taki en de drie seconden regels nergens terug te zien ,alles is te voorspelbaar voor de tegenstanders, donder toch op met deze dwaas ,ga je maar nog meer verdiepen in JC r.i.p zijn visie hoe het spelletje gespeeld moet worden

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen