Geen grote schermen tijdens WK in Qatar? Boycot is gestart

4 oktober 2022, 12:58   Bijgewerkt: 4 oktober 2022, 13:05

Het WK in Qatar komt eraan, maar mogelijk gaan we straks niet met z'n allen op grote schermen naar wedstrijden van het Nederlands elftal kijken. En dat heeft niets te maken met dat het in de wintermaanden georganiseerd wordt. Maar in Frankrijk heeft men besloten om géén grote schermen op te hangen, vanwege de schendingen van de mensenrechten in het gastland.

Dat schrijft het belangrijke medium Le Monde althans. Eerder trokken de bestuurders van Straatsburg, Lille en Reims al deze conclusie, maar dat krijgt navolging in de grote Franse steden als Parijs, Marseille, Bordeaux en Nancy. Het is een opvallende boycot waarmee voorkomen wordt dat het WK op grote schermen wordt getoond in openbare gebieden in Frankrijk.

Volgens Pierre Rabadan, een gemeenteraadslid en een van de initiatiefnemers, is de situatie in Qatar de voornaamste reden om geen grote schermen toe te staan. "De normen en waarden van Qatar wilen wij niet via sport en voetbal in het bijzonder uitdragen", laat hij weten tegenover het Franse medium. "Onze stad Parijs kan niet bijdragen aan de promotie van dit WK."

Lees ook: 'Dronken voetbalfans op WK in Qatar naar ontnuchteringstenten'

De acties in Frankrijk zijn inmiddels al best groot, waarmee er in heel Frankrijk geen grote schermen worden verwacht tijdens het eindtoernooi. In Nederland is er nog geen vervolgactie op gekomen, maar het is zeker goed denkbaar dat dergelijke acties ook hier worden opgestart. Oranje begint op 21 november aan het WK in Qatar met een wedstrijd tegen Senegal in Groep A. Voor Frankrijk wacht eerst Australië, daarna Denemarken en Tunesië. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen