Waarom Schreuder optimistisch is over Ajax-kansen tegen Napoli

4 oktober 2022, 21:28

Alfred Schreuder heeft een goed gevoel over de kansen van zijn elftal tegen Napoli. In gesprek met Ziggo Sport ging de trainer van Ajax in op de lastige keuzes waarvoor hij gesteld werd, de kwaliteiten van de tegenstander en de schoonheid van Champions League-voetbal in de Johan Cruijff Arena. 

"Uiteindelijk doet het me niet zoveel dat we drie keer op rij niet gewonnen hebben", begon Schreuder. Ook het laatste puntverlies, thuis tegen Go Ahead Eagles, was achteraf verklaarbaar. "We hebben doorgewisseld voor die wedstrijd", blikt Schreuder terug. "Dat was deels om fysieke redenen, maar we misten daardoor in die wedstrijd wel creativiteit voorin."

Creativiteit zou het elftal juist wel meer moeten hebben in het duel met Napoli. "De jongens met wie we vanavond starten hebben dat meer inderdaad. Nee, ik heb niet overwogen Dusan Tadic eruit te halen. Hij is zo belangrijk voor ons met zijn leidersrol op en buiten het veld." Los van het eigen aanvallende spel vindt Schreuder dat tegenstander Napoli niet teveel de bal moet worden gegund door zijn ploeg. "Los van de uitslag van vanavond, we moeten moed tonen en met lef spelen", zegt de trainer. 

Volle Arena

De oefenmeester beseft dat vanavond een cruciaal duel wacht als het de club in de Champions League wil overwinteren. "Ja, thuis zouden we sowieso moeten winnen. Het liefst halen we minstens vier punten uit het tweeluik met Napoli", beseft Schreuder. De sfeer in de Arena kan daarbij weleens doorslaggevend zijn, verwacht hij: "We moeten passie en strijd tonen, en dat kan hier ook. Dit zijn prachtige avonden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Ajax2022
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Alleen jij nog Schreuder tijd om creatief te worden en jou tering spullen pakken en op te rotten uit de Johan Cruyff Arena ,je doet JC r.i.p omdraaien in zijn graf malloot

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heerlijk al 1-3 bij rust.Welkom bij de europe l. Druktemakers 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

LowieNormaal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Positief........ Tja. Zet vooral Blind en Tadic in. Blind moet een koninklijke onderscheiding krijgen. Want zo wordt hij wel behandeld. Steeds meer slechte wedstrijden, en toch in de basis. Ik snap er niks van. Echt niet. Ik kan er met m'n hoofd niet bij. En gewoon niet wisselen.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En gewoon mee met oranje met dank aan pappie. 🤣🤣🤣

Appeltje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Laat Hetinga het maar overnemen.

LowieNormaal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Of Bosz nu. Die heeft het bij Ajax goed gedaan.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen