Nog meer blessurepech bij Barça, waar Frenkie wel weer meetraint

5 oktober 2022, 16:05

Daags na de vervelende nederlaag bij Internazionale is er nog meer slecht nieuws voor FC Barcelona. Trainer Xavi Hernández, die de afgelopen weken al de ene na de andere speler geblesseerd zag wegvallen, kan voorlopig geen beroep doen op Andreas Christensen en Franck Kessié. Beiden hebben een kwetsuur overgehouden aan het Champions League-duel in Milaan.

FC Barcelona kende met een 5-1 overwinning op Viktoria Plzen een prettige start in de groepsfase van het miljardenbal. Maar in de twee daaropvolgende wedstrijden ging het mis voor de Catalanen. Ze verloren voor de interlandperiode met 2-0 bij Bayern München en gingen gisteravond dus met 1-0 onderuit tegen Internazionale. Daardoor heeft Barça inmiddels zes en drie punten minder dan respectievelijk Bayern en Inter. De ploeg van Xavi staat dus voor een zware klus om alsnog een ticket voor de achtste finales te bemachtigen.

Maar met welke spelers kan de oefenmeester de achtervolging inzetten? Hij zag gedurende de interlandperiode meerdere spelers geblesseerd uitvallen. Zo keerden Jules Koundé, Ronald Araújo, Frenkie de Jong én Memphis Depay met een blessure terug van hun nationale ploeg. Bovendien raakte Hector Bellerín ook nog geblesseerd. Het was de laatste twee wedstrijden dus al puzzelen geblazen voor Xavi, wiens opdracht er niet makkelijker op is geworden. Christensen kampt met een verstuikte enkel, terwijl Kessié een spierblessure heeft opgelopen.

FC Barcelona gaat een belangrijke periode dus vol vraagtekens tegemoet. Komend weekend speelt het tegen Celta de Vigo, daarna wachten de uiterst belangrijke wedstrijden tegen Internazionale en Real Madrid. Het is momenteel nog de vraag of Xavi in die wedstrijden een beroep kan doen op De Jong. Er was afgelopen weekend hoop dat de Nederlander in actie kon komen tegen Inter, maar dat duel ging nog aan zijn neus voorbij. De Jong verscheen vandaag weer op het trainingsveld en deed mee met de groep. Zijn rentree lijkt dus aanstaande. En dat is natuurlijk ook goed nieuws voor Oranje en Louis van Gaal.

Geen klacht

De nederlaag in Milaan hakte er flink in bij FC Barcelona. De Catalanen hadden eigenlijk de hele wedstrijd het betere van het spel, maar de thuisploeg ging een stuk beter met haar mogelijkheden om. Barça is echter van mening dat het is bestolen. Scheidsrechter Slavko Vincic en VAR Pol van Boekel moesten het na afloop ontgelden. De arbitrage zag onder meer in de slotfase een handsbal van Denzel Dumfries over het hoofd. Bovendien werd in de tweede helft een doelpunt van Pedri afgekeurd omdat Ansu Fati heel licht de bal met zijn hand had getoucheerd. Barça dreigde een klacht in te dienen bij de UEFA, maar ziet daar volgens Spaanse media toch vanaf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen