Clasie eerlijk over kansen op WK-deelname en hint op afsluiting bij AZ

5 oktober 2022, 16:35

Jordy Clasie maakt inmiddels al een tijdje veel indruk op het middenveld van AZ. Dat bleef natuurlijk niet onopgemerkt. De middenvelder speelde zich in de kijker van Louis van Gaal. De recente interlands liet Clasie echter schieten. Die beslissing heeft mogelijk gevolgen voor eventuele deelname aan het WK. 

Louis van Gaal nam de middenvelder van AZ begin september op in zijn voorlopige selectie voor de Nations League-duels met Polen en België. Clasie ontbrak echter in de definitieve selectie. Dat was in juni ook al het geval. "Beide keren heb ik de bondscoach gebeld. Ik heb een tijdje last gehad van een pees in mijn knie. Gezien het drukke speelschema met AZ en ook mijn leeftijd (31 jaar, red.) was het beter als ik mezelf focuste op presteren met mijn club", vertelt hij in gesprek met Voetbal International. "Ik heb de bondscoach uitgelegd hoe ik erin sta."

En volgens Clasie had Van Gaal er 'uiteindelijk' begrip voor. "Hoe lastig een dergelijke beslissing ook is, zeker met het oog op het WK, uiteindelijk beslist een speler zelf over zijn lichaam. Ik wil zolang mogelijk zonder pijn blijven voetballen. Bovendien trainde ik bij AZ een tijd aangepast, zodat ik kon pieken op wedstrijddagen. Bij het Nederlands elftal is zoiets lastiger."

Clasie is inmiddels een vaste kracht bij AZ en een absolute sterkhouder op het middenveld. Van Gaal zal zijn verrichtingen ongetwijfeld in de gaten blijven houden, al heeft de bondscoach Clasie wel eerlijk verteld dat een plekje veroveren in de WK-selectie er een stuk lastiger op is geworden. "Ik besef dat het nu moeilijk zal worden alsnog bij de WK-selectie te komen. Ik heb er lang over nagedacht, het is niet makkelijk allemaal. Maar ik heb een bewuste keuze gemaakt, waarvan ik denk dat die het beste is voor mijn carrière. We gaan zien wat de gevolgen zijn."

Lees ook: De Telegraaf oppert opmerkelijke kanshebbers voor selectie Oranje

Eindstation

De middenvelder krijgt tot aan het WK in ieder geval nog genoeg kansen om zich in de kijker te spelen. AZ speelt donderdagavond de derde wedstrijd in de Conference League tegen Apollon Limasol, waarna er tot de break nog negen wedstrijden op het programma staan. De ploeg van Pascal Jansen draait vooralsnog op volle toeren en Clasie is gelukkig in Alkmaar. Kijk er dan ook niet vreemd van op als AZ zijn laatste club is. De middenvelder had vorig jaar voor het grote geld naar Rusland of Turkije kunnen gaan, maar dat is voor hem niet het 'allerbelangrijkste'. "Op alle vlakken heb ik het goed bij AZ. Dus ja, zoals ik er nu tegenaan kijk, is dit mijn laatste club."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen