Van Gaal schudt zijn hoofd; geweldige kans voor Neres in kraker

5 oktober 2022, 20:20

Waar dinsdagavond nog de verschillende Oranje-internationals en potentiële WK-gangers in actie kwamen in de Champions League, valt dat vanavond behoorlijk tegen. Zo begint Nathan Aké op de bank bij Manchester City, terwijl Donyell Malen moet hopen op een invalbeurt bij Borussia Dortmund

Aké verkeert momenteel misschien wel in de vorm van zijn leven. De linkspoot heeft zich geruisloos in de basis gespeeld bij het Nederlands elftal en lijkt ook achterin bij Manchester City zeker van zijn plek. Zo had hij afgelopen zondag in de kraker tegen Manchester United nog een basisplaats. Drie dagen later moet hij het echter doen met een reserverol. Pep Guardiola kiest in de Champions League-wedstrijd tegen FC Kopenhagen voor Rúben Dias en Aymeric Laporte als centrale verdedigers. Guardiola grijpt de ontmoeting met de Denen sowieso aan om anderen een kans te geven. Naast Aké zitten ook Kevin de Bruyne, Rodri en Phil Foden op de bank. Erling Haaland heeft wél een basisplaats. 

Ook Malen begint vanavond dus op de bank. De rappe aanvaller stond voor de interlandperiode een tijdje aan de kant met een gescheurde spiervezel en werd door Louis van Gaal dan ook niet opgeroepen voor de Nations League-duels met Polen en België. Malen zal zich de komende maand bij Borussia Dortmund in de kijker moeten spelen. Daar zal hij echter eerst een basisplaats moeten veroveren. Die had hij afgelopen zaterdag tegen 1.FC Köln nog wel, maar op bezoek bij Sevilla begint hij dus op de bank. Borussia Dortmund verloor vlak voor de interlandbreak met 2-1 van Manchester City en heeft in Zuid-Spanje dus nog wat recht te zetten. Niet in de laatste plaats omdat er zaterdag nog werd verloren in de competitie. 

Neres

Op papier is Chelsea-AC Milan de absolute kraker van vanavond, maar vergeet Benfica-Paris Saint-Germain niet. Zowel Benfica als PSG haalde zes punten uit de eerste twee groepsduels. De winnaar van het treffen in Lissabon doet dus goede zaken. Benfica-trainer Roger Schmidt heeft in zijn basiself een plekje ingeruimd voor David Neres. De oud-speler van Ajax krijgt tegen PSG een geweldige kans om zich in de kijker van de Braziliaanse bondscoach te spelen, al is de concurrentie bij de nationale ploeg natuurlijk niet gering. Neymar, één van de vele Braziliaanse topaanvallers, heeft een basisplaats bij PSG. Ook Lionel Messi en Kylian Mbappé verschijnen aan de aftrap. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen