Xabi Alonso met hoge verwachtingen gepresenteerd in Leverkusen

6 oktober 2022, 12:48

Xabi Alonso (40) is vanmiddag gepresenteerd als nieuwe trainer van Bayer Leverkusen. De Spanjaard is de opvolger van Gerardo Seoane, die vanwege tegenvallende resultaten in de Bundesliga het veld moest ruimen. Hij ging in op de aanloop naar zijn debuut als hoofdtrainer, terwijl ook technisch directeur Simon Rolfes aanschoof bij de persconferentie. 

"Het is een eer voor mij om hier te zijn", begint Alonso. De oud-middenvelder van onder meer Liverpool, Real Madrid en Bayern München heeft zijn trainersloopbaan rustig opgebouwd nadat hij in 2017 zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing. "Ik had het gevoel dat ik als trainer eerst een proces heb moeten doorlopen om goed te worden", zegt Alonso. "In de jeugd bij Real Madrid en bij het tweede van Real Sociedad heb ik belangrijke stappen gezet", vindt hij. "Dit is het juiste moment voor mij om bij een grote club in te stappen."

Alonso wil nog niet te ver vooruit kijken. "Ik bekijk het van wedstrijd tot wedstrijd", gaat hij verder. "Eerst gaat het erom de spelers te leren kennen, de sfeer te proeven en met het team te praten." Zaterdagmiddag kan hij debuteren als hoofdtrainer op het hoogste niveau. Die Werkself krijgen met Schalke 04 dan de nummer vijftien van de ranglijst op bezoek. Leverkusen staat zelf twee plaatsen lager op plek zeventien in de Bundesliga.

Rolfes weet wat hij in huis haalt

Dominant en dynamisch

"Ervaring is niet belangrijker dan kwaliteit", verdedigt technisch directeur Simon Rolfes de aanstelling van de debuterende hoofdtrainer Alonso. "Hij heeft leiderschapskwaliteiten en kon excellente referenties overleggen." De oud-aanvaller van de club verwacht dat het elftal betere resultaten zal behalen onder de Alonso, en dat bovendien met goed voetbal. "Hij wil dominant en dynamisch spelen, dat past bij onze speelwijze én onze spelers", vindt Rolfes.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen