Onrust bij FC Groningen en Wormuth: 'Grijze muizen op tafel dansen'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

6 oktober 2022 – De komst van Frank Wormuth bij FC Groningen is vooralsnog geen groot succes gebleken. De oefenmeester kan nog geen geweldige resultaten overleggen en voelt binnen de club ook weerstand over zijn manier van werken. Bovendien heeft zijn zaakwaarnemer ook nog eens uitgehaald naar de Eredivisie-club.

Onrust bij FC Groningen en Wormuth: 'Grijze muizen op tafel dansen'

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

En dus neemt de druk op Wormuth toe, schetst het Algemeen Dagblad. 'De kritiek richt zich in eerste instantie op technisch directeur Mark-Jan Fledderus, die weliswaar miljoenen bij elkaar harkt op de transfermarkt, maar ook uitblinkt in het aantrekken van middelmaat uit voornamelijk Scandinavië. De Groningse selectie is er één waar de grijze muizen op tafel dansen en het met een zaklamp in het donker zoeken is naar pareltjes', is de harde conclusie van de ochtendkrant.

'De Duitser vraagt om begrip en geduld om alles wat vorig seizoen bij FC Groningen kapot was te repareren. Zo deugt in zijn ogen de hiërarchie in de selectie niet, moet de speelwijze anders en de intensiteit van trainingen omhoog', staat er te lezen in de analyse. 'Maar Wormuth merkt dat verandering leidt tot weerstand. Niet alleen bij enkele spelers, zelfs binnen zijn eigen staf moet hij veel energie steken in het overtuigen van muitende collega.'

Lees ook: FC Groningen-spelers 'bang' voor Wormuth na uitzetten Ngonge

Volgens zijn zaakwaarnemer zijn de problemen dit seizoen nog de erfenis van dit jaar, zo liet hij deze week in een podcast weten. Daarin haalde hij opmerkelijk hard uit naar de club. Eerder kwam het Dagblad van het Noorden met de melding dat de selectie van FC Groningen de trainer 'opa' zou noemen. Dat incident zou zijn bijgelegd tussen het regionale medium en de trainer, maar ook in die krant werd donderdag net als bij het AD melding gemaakt van de onrust die zaakwaarnemer Roderik van Kerkhof heeft veroorzaakt.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd