Feyenoord geeft zege na de rust weg, maar koppositie (nog) niet

6 oktober 2022, 23:03   Bijgewerkt: 6 oktober 2022, 23:30

Feyenoord heeft in Denemarken een kans laten liggen om punten uit te lopen op de concurrenten. De VAR was in de eerste helft twee keer beslissend, waardoor Feyenoord met een comfortabele 0-2 voorsprong de tweede helft in ging. Toch zagen de meegereisde supporters Feyenoord in de tweede helft wegzakken en twee treffers incasseren, waardoor een interessant treffen eindigde in een 2-2 gelijkspel. Door het doelpuntloze gelijkspel tussen Sturm Graz en Lazio Roma, staan alle ploegen nog op gelijke hoogte in poule F.

In Denemarken kon Feyenoord zich opmaken voor een lastige avond, want je weet nooit wat je van Midtjylland moet verwachten. In de eigen competitie presteren ze allerminst goed, maar in Europa versloegen ze wel SS Lazio met 5-1. De club waar Feyenoord kansloos van verloor met 4-2. De Rotterdammers speelden geconcentreerd en waren vaak een stapje eerder dan hun tegenstander.

Het duurde best wel lang voor de VAR zijn oordeel klaar had, maar uiteindelijk wees de Zweedse arbiter Mohammed Al-Hakim naar de middenstip. Danilo stond geen buitenspel en Szymanski's doelpunt bleef staan. De gewenste voorsprong was daarmee gepakt en vlak voor rust kreeg Feyenoord de opgelegde kans om de voorsprong te verdubbelen.

Orkun Kökcü schoot de vrije trap hard tegen Evander aan, die de bal tegen zijn opgetrokken elleboog kreeg. Kökcü appeleerde direct en de VAR kwam weer op de lijn. Na drie minuten werd besloten dat Kökcü opnieuw aan kon leggen, maar dan vanaf de penaltystip. Doelman Jonas Lössl zat er nog wel even aan, maar kon niet voorkomen dat de aanvoerder van Feyenoord vlak voor rust de stand naar 0-2 bracht.

Zo kon Slot halverwege zeer tevreden zijn, maar zal hij toch lichtelijk gevloekt hebben toen Marcos Lopez en David Hancko twee domme gele kaarten kregen in de extra tijd van de eerste helft. Het was een voorteken dat ook de tweede helft niet vlekkeloos zou verlopen. Gustav Isaksen bracht de spanning snel terug in de wedstrijd door Justin Bijlow met een stuit te kloppen. Niet veel later moest Kökcü de strijd staken en hij was niet de enige Feyenoorder, want in de eerste helft raakte Oussama Idrissi ook al geblesseerd.

Het was zaak om de voorsprong vast te houden. Zelf kwam Feyenoord amper meer aan voetballen toe en Midtjylland bleef vol op de aanval spelen, zonder echt een plan te hebben. Maar gevaarlijk was het wel en de gelijkmaker hing in de lucht. Vijf minuten voor tijd viel deze ook, toen invaller Juninho tegen de voorzet van Evander aanliep. Zo heeft Feyenoord een 0-2 voorsprong weggegeven door mee te gaan in het chaotische spel van Midtjylland. Door het gelijkspel is de stand in de poule wel nog steeds helemaal gelijk. Elke ploeg heeft 4 punten: Feyenoord is door het beste doelsaldo wel groepshoofd.